Zondag werd het Calimerotoernooi gespeeld op tennispark De Meene.
Zondag werd het Calimerotoernooi gespeeld op tennispark De Meene.

Tennisvereniging Ruurlo staat bol van jeugdactiviteiten

Ruurlo - Op de banen van Tennisvereniging Ruurlo De Meen worden, naast het wekelijks tennissen door de leden van de vereniging, regelmatig tenniswedstrijden voor grotere groepen tennissers georganiseerd. Zo vonden de afgelopen week maar liefst drie tennisevenementen voor de jeugd plaats.

Dat begon vorige week zondag met de World Tour voor tenniskids. Dit is de KNLTB competitie die eens per maand op zondag wordt gespeeld door kinderen van zes tot en met tien jaar. Elke maand heeft de competitie een thema van de proftennistoernooien wereldwijd. Dit keer was ons park omgedoopt tot 'Ruurlo Garros 2015'. Ongeveer veertig kinderen van verschillende verenigingen speelden drie uur lang wedstrijdjes tegen elkaar. Kinderen leren zo spelenderwijs wedstrijdjes te spelen, zelf te tellen, zich sportief te gedragen en plezier te hebben met een tennismaatje.

Vrijdag 19 juni speelden vier groepen van de basisscholen in het kader van de Ruurlose schoolsportdag tennis op de tennisbanen. Op uitnodigende wijze werden de 36 kinderen getraind in de vaardigheden van tennis. Een deel van de kinderen was zo enthousiast dat zij na afloop van de tennisles nog een half uur door gingen met tennissen.
Zondag 21 juni werd op het tennispark het Calimero-toernooi gespeeld. De kinderen (Calimero's) spelen dan samen met een vader, moeder, oma, oom, (Grote) meerdere wedstrijdjes tegen elkaar. Maar liefst achttien teams van 'Calimero's' met 'Groten' gingen op zondagmorgen van start om maar liefst 38 wedstrijdjes te spelen.
Dat is niet helemaal gelukt, vanwege de regenbui die in het begin van de middag verder spelen onmogelijk maakte. Maar toch was het voor alle deelnemers en toeschouwers, mede dankzij de goede verzorging met hapjes en (alcoholvrije)drankjes een fantastisch evenement. Ook deze week zijn er alle dagen weer wedstrijden op de tennisbanen vanwege het Ruesink-toernooi.