Op het schoolplein werd een prachtige wandschildering onthuld.
Op het schoolplein werd een prachtige wandschildering onthuld.

Leerlingen groep 8 van Kerst Zwartschool nemen met kunstwerk afscheid

Ruurlo - Op de laatste schooldag, vrijdag 10 juli, namen leerlingen van groep acht afscheid van de Kerst Zwartschool. Dit deden zij op ludieke wijze.

Op dinsdag 7 juli en woensdag 8 juli schitterden de leerlingen al in de prachtige musicals van 'Het dak eraf'. Er waren voorstellingen georganiseerd voor zowel de medeleerlingen als voor de ouders en de opa's en oma's.
Na afloop van de avondmusical op woensdag 8 juli, was er met alle leerlingen van groep acht en hun ouders/verzorgers en leerkrachten een gezellig samenzijn georganiseerd in De Rank van Gastronomie De Luifel. De leerlingen werden hier door de leerkrachten van de school toegezongen en van de ouderraad kregen zij een mooi afscheidscadeau.

Kinderen schitteren in prachtige musicals

Op donderdag 9 juli was er voor de leerlingen van groep acht van 12.00 uur tot 13.00 een lunch geregeld bij Eetcafé De Noaber. Dit tezamen met alle leerkrachten van de school. 's Avonds waren er door de ouders leuke activiteiten georganiseerd voor de leerlingen en hun groepsleerkrachten.
Zo was er een speurtocht in de omgeving van het dorp uitgezet en een lasergame activiteit geregeld. Voor de maaltijd kon men terecht bij een heuse snackcar of bij een barbecue. Tenslotte werd er in een tent en in een blokhut geslapen.

Soldaten
Op vrijdagochtend 10 juli zorgden de leerlingen van groep acht voor een verrassing: onder begeleiding van een grote legertruck kwamen zij verkleed als soldaten (bevrijders) aan bij school. Op het schoolplein werd daarna een prachtig kunstwerk in de vorm van een wandschildering onthuld en aan de school cadeau gedaan. Dit was het werk van de Ruurlose kunstenares Hilda Haselberg en diverse hulpouders.

Erehaag
Nadat medeleerlingen een erehaag op het plein hadden gevormd, gingen de leerlingen van groep acht op de muziek van 'The Wall' van Pink Floyd het plein en de school verlaten. De leerlingen, ouders en leerkrachten kijken terug op een prachtig schooljaar.