De teams van De Weidesleppers en De Deerns.
De teams van De Weidesleppers en De Deerns.

Boerengolfspeelster: "Je moet zuiver slaan en niet te veel nadenken"

Ruurlo – De grootste 'rage' is er wel vanaf. Maar van de gelegenheid om boerengolf te spelen in groepsverband in de weilanden van boerderij Koekkoek van de familie Geurtsen in 't Ruurlose Broek wordt nog steeds gebruik gemaakt. Zondag 12 juli vond rondom Koekkoek aan de Nieuwenhuishoekweg de vierde speelronde van de Boerengolfcompetitie Oost 2015 plaats. De wedstrijd werd gewonnen door het team Irrgarten uit het Duitse Zwillbrock die het tien 'holes' tellende parcours in zeventig slagen aflegde. Irrgarten heeft ook de leiding in de competitie gevolgd door de teams van Lievelde 1 en 3. Thuis team De Koekkoek bestaande uit Paul, Robbin en Jeroen Geurtsen en John Martens had 113 slagen nodig en eindigde in een deelnemersveld van 22 teams als 21e. In de speciale 'Reurlse klasse' ging de overwinning naar De Luifel met 121 slagen.

"Op zondagmorgen sportief de wei in en genieten van de natuur om boerengolf te spelen tussen de koeien in een spannende competitiesfeer", dat is al een aantal jaren het motto van de Boerengolfcompetitie Oost.
De koeien ontbraken zondagmorgen jammer genoeg in de weilanden van de familie Geurtsen. De bedrijfsvoering van dit moderne melkveehouderijbedrijf is daar wel op ingericht maar wegens de tropische temperaturen in de week voorafgaande aan het toernooi bleven de koeien in de ligboxenstal.
Tot de acht deelnemende Ruurlose teams behoorden onder meer De Weidesleppers en De Deerns die de strijd tegen elkaar aanbonden. De Weidesleppers werden gevormd door André Vruggink, Albert Hartelman, Jos Freriks en Erik Klein Hanenveld. Het team van De Deerns bestond uit Marjan, André en Lisa Nieuwenhave en Gerjanne Wezinkhof. "Je moet zuiver slaan en niet te veel nadenken", zo laat Wezinkhof weten als ze de bal in het lange gras wat verhoogd probeert neer te leggen.

Gezelligheid
Om tot een betere slag te komen, wordt de telkens door enkele deelnemers was gras geplukt om zodoende een verhoging te verkrijgen voor de bal. Het is voor Gerjanne de tweede keer dat ze met de familie Nieuwenhave deelneemt aan deze competitie. "Gezelligheid staat voorop", is het motto van het team dat uiteindelijk vijftien slagen meer nodig heeft om het parcours te ronden dan hun directe tegenstander De Weidesleppers. Dit team wordt gevormd door enkele klootschieters van Klootschietvereniging 't Broek. Dat de mannen gevoel voor de 'bal' hebben blijkt na afloop. De Wiedesleppers eindigen als derde in de 'Reurlse klasse'. De twee laatste ronden van de Boerengolfcompetitie Oost 2015 vinden zondag 23 augustus in Dinxperlo (Vostergolf) en op zondag 27 september bij De Melktap in Geesteren plaats. De Melktap is met maar liefst zes teams vertegenwoordigd in de competitie. De laatst ronde is tevens ook de finaleronde van het toernooi.

Eindstand Reurlse klasse: 1. De Luifel 1 121 slagen; 2. Waaroe 128; 3. De Weidesleppers 137; 4. De Luifel 2 140; 5. De Deerns 152; 6. Mooi Zat 153; 7. Waaroe 164; 8. Mooi Zat 213.