De kinderen beleefden veel plezier aan de musical.
De kinderen beleefden veel plezier aan de musical.

Slotmusical

'Het dak eraf' bij Willibrordusschool

Ruurlo - Op een snikhete vrijdagavond 3 juli werd de slotmusical door de leerlingen van groep acht van de Daltonschool Willibrordus onder leiding van de leerkrachten Hans Faas en Ellen Brusse en een aantal ouders uitgevoerd. Het optreden vond plaats in Theater 't Spieker in Eibergen. Het optreden maakt deel uit van een meerjarig cultuurproject, mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, waarin kinderen kennis kunnen maken met allerlei facetten van cultuur. Een optreden in een theater hoort daar bij.

Ondanks de warmte was de zaal helemaal vol. Er waren veel ouders, kinderen van de school, familieleden en vrienden van groep acht aanwezig, net als alle leerkrachten. De kinderen hadden sinds de Cito-toets afgelopen is bijna elke dag geoefend en dat was te zien: er werd een fantastische prestatie geleverd.
De directeur, Eddy Meijer, opende de avond en toen begon de musical echt. Het ging over een daklozencentrum 'Het dak eraf' dat moest verhuizen naar een oud leegstaand landhuis. De daklozen nemen het huis in bezit, maar er is nog een miljonairsvereniging die in het landhuis wil gaan wonen. Die willen niets met de daklozen te maken hebben en als oplossing wordt een rode streep midden door het huis getrokken.
Beide groepen proberen toch samen te leven, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het was een erg leuke musical, met veel woordgrapjes, waar hard om gelachen werd. Er was een schoonmaakliedje op de wijze van 'Ghostbusters', maar dan heette het 'Dustbusters'. Er was een groentemand en daaruit kwamen allerlei woordgrapjes tevoorschijn. Er waren veel mooie liedjes en ook nog een gevoelig liedje over de liefde en tenslotte kwam er aan de musical een eind met het slotlied 'Het dak eraf'.
Na het laatste lied hield meester Eddy Meijer nog een slotwoordje; de kinderen konden hun handtekeningen uitdelen en alle mensen die mee geholpen hadden werden met een bloemetje bedankt.