Tuin 'De Valk' aan de Buitenvelderweg trok zondag meer dan 250 bezoekers.
Tuin 'De Valk' aan de Buitenvelderweg trok zondag meer dan 250 bezoekers. Foto: Jan Hendriksen

Zeer geslaagd Open tuinen weekeinde Ruurlo-Barchem

Ruurlo/Barchem - Velen hebben in het afgelopen weekeinde over de heg gekeken in andermans tuin tijdens het Open Tuinenweekeinde Ruurlo en Barchem. Een zestal tuinen waren zaterdag en zondag namelijk open voor het publiek. Tuinliefhebbers hebben genoten van wat een aantal tuinbezitters mooi vinden en de gasten laten meegenieten.

Het was natuurlijk lekker weer. Zaterdag misschien wat warm en zondag misschien wat regendruppels, maar het was uiteindelijk prima 'tuinweer'. In een aantal tuinen waren wel 250 bezoekers op de zondag. Dineke van tuin 'De Valk' van de Buitenvelderweg in Ruurlo deed voor het eerst mee met een Opentuinen weekeinde evenals de familie Tjoonk aan de Borculoseweg in Ruurlo. Maar beiden zijn zeer enthousiast over deze eerste keer. Allemaal leuke ontmoetingen met mensen die liefde voor de tuin en planten hebben.
Opvallend was in alle tuinen de vele Duitse bezoekers. "Het is leuk om simpel om zo, met zo'n opentuinen weekeinde, de grenzen wat weg te poetsen. Tuinliefhebbers gaan immers grenzeloos", aldus één van de eigenaren. De andere vier tuinen die aan het Opentuinen weekeinde deelnamen waren Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg en 'D'n Uuthook aan de Morsdijk in Ruurlo en De Korsenbrink aan de Lenderiet en die van de familie Bannink aan de Lochemseweg in Barchem.
Wie er nog niet genoeg van heeft. Een aantal tuinen zijn in de komende weken nog vaker open. Tuin 'De Valk' aan de Buitenvelderweg 2 is weer open op zondag 26 juli van 10.00 tot 17.00 uur, dan samen met twee andere tuinen net over de gemeentegrens in Halle.
Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg 40 is weer open op vrijdag 31 juli en zondag 2 augustus van 10.00 tot 17.00 uur (zie voor meer informatie www.hofteruurlo.nl) en tuin D'n Uuthookaan de Morsdijk 9 is weer open op zondag 9 augustus van 10.30 tot 17.00 uur.


www.dnuuthook.nl