Afbeelding

Denksport tussen de boeken

Zomerschaak in bibliotheek

Ruurlo - Stel dat je nu vakantie hebt. Heerlijk is dat. Lekker ontspannen een inspanning doen in de bibliotheek van Ruurlo. Schaken in je eigen vakantie tempo. Tot rust komen en ook nog winnen.

Lekker lang denken over de beste zet. Nu dat zetje nog, kom eens langs bij het zomerschaak in de bibliotheek van Ruurlo. Iedere vrijdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur. Zie het zonnig en zomers in. Je bent van harte welkom.


Duiven vlogen vanuit Nanteuil le Haudouin

Duivenvlucht PV Roderlo

Ruurlo - De duiven van de leden van Postduivenvereniging Roderlo vlogen zaterdag 11 juli vanuit Nanteuil le Haudouin in Frankrijk voor de midfondvlicht terug naar Ruurlo. De afstand bedroeg 419 kilometer. De duiven werden om 6.30 uur gelost met een zuidoosten wind. De eerste duif werd om 11.37 uur geklokt door Willy en André Meulenveld.

De uitslag: Gebr. Meulenveld 1-5-6-7-9-12-13-16; H.J. Heinneman 2-3-18-23; J. Ras 4-19; H. Berentsen 8-14; Comb. Wopereis/Lansink 10-20-22-24; J.H.J. Meulenveld 11-17-21; H. Brundel 15 H. Dijkman 25.


Voetbalcompetitie komt eraan

Poule-indeling VV Ruurlo bekercompetitie

Ruurlo - VV Ruurlo 1 is voor de districtsbeker Oost van de KNVB ingedeeld in poule 94 samen met Sportclub Lochem, SVBV - Barchem en Warnsveldse Boys.

Een mooie poule indeling met enkele aantrekkelijke duels. Het programma voor Ruurlo luidt als volgt:

- Dinsdag 18 augustus 19.00 uur: Sportclub Lochem – VV Ruurlo

- Dinsdag 25 augustus 18.45 uur: VV Ruurlo - Warnsveldse Boys

- Zondag 30 augustus SVBV - Ruurlo (waarschijnlijk 14.00 uur)

De tijdstippen kunnen in onderling overleg nog veranderen.


Vakantievoorpret

Last-minute-dag bij Obelink

Winterswijk - Bent u de laatste spulletjes aan het verzamelen om op zomervakantie te gaan? Al met al altijd nog een hele klus om de spullen te verzamelen. De vakantievoorpret kan beginnen. Een checklist is handig om paraat te houden om te kijken of je niets vergeten bent. Meestal kom je er op het laatste moment achter dat er toch nog een paar dingen ontbreken. Zo zijn in het buitenland bepaalde dingen verplicht om in de auto te hebben, bijvoorbeeld een reflectievestje. Daarom doet Obelink de deuren op zondag 19 juli extra open voor alle klanten. Een mooie gelegenheid om nog even de laatste dingen te kopen zodat je tijdens je vakantie klaar bent.

Kamperen is mede zo fijn omdat je je eigen spullen mee kunt nemen. Van slaapzak tot servies, of een gezellig lampje op batterijen of gas. Om uw kampeeruitrusting aan te vullen en voor andere vakantiespullen kunt u op zondag 19 juli van 10 tot 17 uur bij Obelink terecht. Daar liggen de vakantiechecklisten voor u klaar. Alle afdelingen zijn geopend en daar kan men profiteren van last-minute-aanbiedingen. Wilt u even tot rust komen, geniet dan bijvoorbeeld van een heerlijk kopje verse muntthee in het restaurant. Voor de kinderen is het speelparadijs geopend.


www.obelink.nl


Zwarte Cross: zaterdag en camping uitverkocht

Lichtenvoorde - De zaterdagkaarten en de campingkaarten van de Zwarte Cross zijn uitverkocht. Dagkaarten voor de vrijdag en zondag zijn nog wel verkrijgbaar. Men kan zich ook nog inschrijven voor de Demonstratieklasse op vrijdag.

Het is de eerste keer dat de zaterdagkaarten voorafgaand aan het festival zijn uitverkocht. Mensen zonder kaart wordt afgeraden om die dag af te reizen naar de Cross. De camping is sinds 2010 niet meer uitverkocht. In 2011 werd de capaciteit van 15.000 naar 20.000 vergroot en de organisatie deelt met trots mee dat deze editie de maximumcapaciteit is bereikt.


Septemberfeesten

'Natuurlijk Eikenlaan'

Ruurlo - De Eikenlaan in Ruurlo is een mooie straat om door heen te wandelen of te fietsen.

De bloemen perken met Lavendel en Hortensia's staan er ondanks de hitte toch kleurrijk op.

Dankzij de zorg van de buurtbewoners natuurlijk!
Met de Septemberfeesten komt er een verrassend groene nieuwe straatversiering: CO2-neutraal.