Tom Nijland is benoemd tot nieuwe wijkagent in Ruurlo. Hij neemt het stokje over van Lisette de Mink.
Tom Nijland is benoemd tot nieuwe wijkagent in Ruurlo. Hij neemt het stokje over van Lisette de Mink. Foto: Jan Hendriksen

Tom Nijland nieuwe wijkagent in Ruurlo

Lisette de Mink neemt na ruim anderhalf jaar afscheid

Ruurlo – Tom Nijland (43) is benoemd tot nieuwe wijkagent in Ruurlo. Hij neemt het stokje over van Lisette de Mink - Rietman (32) die anderhalf jaar wijkagente in Ruurlo is geweest. Lisette de Mink heeft eind vorige week met twee drukke vroege diensten afscheid genomen van het team Achterhoek- Oost locatie Berkelland. Ze verplaatst haar werkzaamheden naar Twente-West waar ze tot wijkagente in Wierden is benoemd.

Voor Tom Nijland is Ruurlo geen ongekend terrein. Hij is al vele jaren werkzaam bij de politie. Zowel elders in het land als in de Achterhoek. Zo was hij onder meer wijkagent in Aalten en de laatste jaren in Winterswijk Oost. "Ik kom van geboorte ook uit de Achterhoek. Ik ken de mentaliteit van de mensen hier. En dat beschouw ik als een groot voordeel."

"Altijd intentie om wijkagent te worden"

Het was voor Lisette de Mink vanaf haar benoeming vorig voorjaar als wijkagente in Ruurlo duidelijk dat als er zich een kans voordeed om het werk dichter bij haar woonplaats te krijgen ze deze kans zo aangrijpen. "En die kans kwam dit voorjaar door de interne reorganisaties binnen de politie", zo verklaart De Mink.

Na haar marechaussee opleiding volgde ze de opleiding van hoofdagent aan de politieschool in Apeldoorn en bracht ze haar stage door in onder meer de gemeenten Oost Gelre en Doetinchem. "Ik had altijd de intentie gehad om wijkagent te worden. En die gelegenheid deed zich begin vorig jaar in Ruurlo voor. Ik heb mijn relatieve korte periode in Ruurlo als prettig ervaren. Het is een rustig dorp met een groot buitengebied. Ik heb altijd open gestaan voor dialogen en ben altijd op zoek gegaan naar een oplossing als er zich een voorval voordeed."

Fietsdiefstal
Lisette de Mink besteedde veel aandacht aan fietsendiefstallen. "In Ruurlo vinden met de aanwezigheid van een treinstation relatief veel fietsdiefstallen plaats. Zo hebben we in samenwerking met het Centrum Fietsendiefstal een aantal malen een gratis grafeer- en registratieactie bij het politiebureau en op het station georganiseerd. En daar bestond de laatste keer een grote belangstelling voor."
Ook de jaarlijkse fietscontrole en het verkeersexamen in samenwerking met de Berkellandse afdeling van Veilig Verkeer Nederland op de Ruurlose basisscholen heeft ze als prettig ervaren.

Prettige samenwerking
Via deze weg wil Lisette de Mink de Ruurlose bevolking en diverse instanties en verenigingen waarmee ze contacten onderhield bedanken voor de prettige samenwerking en het gestelde vertrouwen.