Wim Weernink.
Wim Weernink.

Wim Weernink neemt stokje over van Ruud Assinck

Barchemse drumcoach voor Reurle Live

Ruurlo - Reurle Live heeft een nieuwe drumcoach, zijn naam is – tromgeroffel – Wim Weernink. De Barchemer is geen onbekende, hij stond bij de twee vorige openingsavonden van het Ruurlose Septemberfeest al op het podium. De drummer van showband De Daltons neemt de stokjes over van Ruud Assinck die zich tijdens de twee voorgaande edities ontfermde over de drumsectie. Grote kans dat u Weernink als eens heeft horen 'bateren', hij trekt immers al meer dan tien jaar met De Daltons door de regio. Maar goed, daarmee kennen we Wim Weernink natuurlijk nog niet echt. In zestien vragen trachten we een antwoord te vinden op de vraag Wie is Wim Weernink?

Wat is je huidige gemoedstoestand?: "Op dit moment ben ik al met mijn gedachten bij de vakantie, kan ook niet anders met zulk zomers weer. Helaas moeten we nog de 'laatste loodjes' wegwerken bij m'n dagelijkse werkzaamheden als plaatsingsmonteur bij Coffee Fresh in Drempt, maar dat gaat zeker lukken."
Waar zouden we je van moeten kennen?: "De meeste mensen zullen me kennen als drummer van Showband De Daltons, maar anderen kennen me misschien ook van mijn bijbaantje van vroeger als pompbediende van Tankstation Ruesink."
Wat betekent muziek voor jou?: "Zonder muziek zou het voor mij heel saai zijn, ik kan eigenlijk niet zonder. Het kan je op alle manieren helpen, om de tijd te doden of om je op te beuren, maar ook om heerlijk te ontspannen. Wat muziek het meest met me doet is me inspireren."
Wie zijn je muzikale helden?: "Heb je even? Mijn muzikale smaak is nogal breed, maar van vroeger uit ben ik van de Rock/Hard Rock. Hierdoor heb ik Iron Maiden leren kennen en er nooit meer vanaf gekomen. Het is melodieuze hard rock met lange, bombastische nummers. Verder luister ik veel naar Muse, ik heb ze gezien in het Goffertpark: een van de beste live shows ooit. Ook luister ik graag naar Bruce Springsteen, hij heeft me in 2012 op Pinkpop erg verrast. Verder ben ik ook echt wel van de hits van nu. Eigenlijk kan ik wel naar alles luisteren."
Wie zijn je favoriete drummers?: Nicko McBrain van Iron Maiden vanwege alle tempowisselingen. Toto's Simon Phillips omdat hij zo goed is in het spelen van de shuffle-techniek. Ook David Weckle is een held, hij is in alles bijna té goed. Mike Portnoy van Dream Theater vind ik goed, via YouTube heb ik veel van hem geleerd op het gebied van dubbel bass. Ook Roger Taylor is een favoriet, mijn eerste kennismaking met muziek: m'n eerste cassettebandje was van Queen.
Wat is kenmerkend voor jouw speelstijl?: "Wat vaak te horen krijg, is dat als ik begin te spelen de mensen meteen weten welk nummer er komt. Dat is natuurlijk een groot compliment. Ik probeer zo goed mogelijk het geluid te evenaren van het origineel. Dat houdt in dat ik uitzoek hoe de drummer iets heeft gespeeld en probeer zo dicht mogelijk hier bij in de buurt te komen." Wat is jouw link met Ruurlo?: "Ik heb er op de basisschool gezeten en mijn vrienden komen veelal uit Ruurlo." Hoe ben je bij Reurle Live verzeild geraakt?: "Het eerste jaar deed Pascal Heilig – bassist bij De Daltons – mee en hij vroeg aan mij of ik dat ook niet leuk vond omdat ze nog een drummer zochten. Nou ja, daardoor ben ik blijven hangen, zeg maar."
Hoe heb je Reurle Live vorig jaar beleefd?: "Reurle Live 2014 was voor mij een zwaar periode. We zaten niet ruim in de drummers en ik ben dus veel aan het oefenen geweest. Wel heb ik het optreden als beter ervaren in vergelijking met het eerste jaar. Ik had echt het gevoel dat we het als team deden. En dat is toch waar het om gaat."
Wat is je het meest bijgebleven?: "Een paar dingen: de lol achter het podium, zwetende bassisten, een brommer op het podium en een geweldige sfeer in de feesttent. Wat een spektakel!"
Wat heb je in de afgelopen edities van Reurle Live zien veranderen?: "Oei, dat is een goeie, de manier van oefenen is elk jaar beter geworden. De kwaliteit van de muzikanten is elk jaar verschillend. Je weet niet wie er mee doet wat er voor zorgt dat je slimmer moet gaan oefenen. Verder de show, die wordt steeds mooier. Hier komen de mensen, denk ik, toch voor." Wat is jouw kracht?: "Luisteren, verbeteren en de mensen samen plezier er aan laten beleven. Ik denk dat ik een stuk ervaring kan toevoegen. Ik heb op veel locaties gespeeld waardoor je leert hoe je moet werken op het podium. Ook kan ik, denk ik, wel een stukje creativiteit toevoegen." Waarom heb je besloten deel te nemen aan Reurle Live?: "Ik ben afgelopen jaar gevraagd als drumcoach en dat heeft er voor gezorgd dat ik weer mee doe. Er gaat wel flink wat tijd in zitten maar dit is toch wel een erg leuke uitdaging die ik niet kon weigeren." Wat verwacht je van 10 september 2015?: "Een dampende en stampende mensenmassa die een geweldige show voorgeschoteld krijgt! Daar ga ik in ieder geval mijn best voor doen." Waarom zouden Ruurloërs naar Reurle Live moeten gaan?: "Wat zou je anders op die avond moeten doen? Thuis blijven en achteraf van iedereen horen wat je gemist hebt? Er is geen reden om niet te gaan." Waarom wordt Reurle Live een succes?: "Omdat we het samen doen, op het podium en voor het podium!"