Er zullen weer tientallen oude tractoren te bewonderen zijn tijdens de braderie.
Er zullen weer tientallen oude tractoren te bewonderen zijn tijdens de braderie.

Oldtimershow tijdens braderie

Reurlse Pompdagen

Ruurlo - Tijdens de jaarlijkse braderie van de Achterhookse Folkloredansers in het kader van de Reurlse Pompdagen wordt woensdag 12 augustus in het centrum van Ruurlo weer een oldtimershow gehouden. Te zien zijn tientallen oude landbouwtractoren en oude landbouwwerktuigen. Ook zullen er diverse stationaire motoren te bewonderen zijn. De oldtimershow vind plaats vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur.

Op de parkeerplaats achter Gastronomie De Luifel worden de machines tentoongesteld. Tevens zullen er demonstraties verzorgd worden hoe in vroegere jaren de velden bewerkt werden. Tractoren van verschillende merken en bouwjaren zullen gepresenteerd worden. Vaak gerestaureerd en in originele staat hersteld. Er zullen demonstraties gegeven worden van onder andere het dorsen en het persen en malen van rogge. Er zal uitgebreid tekst en uitleg gegeven worden over de verschillende machines en de werking van de machines. Heeft men interesse om deel te nemen met een tractor of stationaire machine aan deze oldtimershow dan kan men zich nog opgeven. Bel hiervoor Jaap Geerligs, tel. (0573) 452010. Het liefst tussen 18.00 en 19.00 uur of via mail naar: jgj.geerligs@tele2.nl.


Hutten bouwen met Scouting Ruurlo

Ruurlo –Kinderen kunnen dinsdag 11 augustus op het Kerkplein hutten bouwen met Scouting Ruurlo. Deze activiteit is onderdeel van de Reurlse Pompdagen. Scouting Ruurlo is een actieve jeugdvereniging met ruim 65 jeugdleden. Elke zaterdagochtend is er om 10.00 uur opkomst van alle speltakken bij de blokhut aan de Gotinkveldweg. Alleen de oudste jeugdgroep, de Explorers (15-18 jaar) komt vrijdagavond bij elkaar.

Tijdens de Reurlse Pompdagen verzorgt Scouting Ruurlo op dinsdag 11 augustus vanaf 10.15 uur het onderdeel hutten bouwen voor de jeugd. Er kunnen ongeveer vijftig kinderen deel nemen. Voor hout, spijkers en zagen wordt gezorgd. Een hamer moeten de kinderen zelf meenemen. Opgave is mogelijk via het e-mailadres huttenbouwenruurlo@yahoo.com. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is dus beperkt! Uit ervaring weten de scoutingleden dat dit een activiteit is waar kinderen met veel plezier en enthousiasme aan deel nemen. En als de hut dan klaar is, kunnen de kinderen er lekker in zitten en genieten, want naast materiaal en gereedschap wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Deelname aan het hutten bouwen is gratis, een vrijwillige bijdrage mag. Daarvoor staat een pot op het Kerkplein. Het belangrijkste is dat men zich tijdig opgeeft en een goed humeur en een hamer meeneemt.