Een overzicht van de bands die mee doen aan de Battle of the Bands.
Een overzicht van de bands die mee doen aan de Battle of the Bands.

Muzikaal talent presenteert zich tijdens de tweede editie van de 'Battle of the Bands'

Ruurlo - Op het Kerkplein vindt zondagavond 9 augustus de tweede editie van de 'Battle of the Bands' plaats. Een zestal beginnende bands betreden vanaf 19.00 uur het podium om met elkaar de strijd aan te gaan. Een jury zal uiteindelijk met hulp van het publiek een winnaar van de avond kiezen. Kom dus allemaal je favoriete band naar de overwinning helpen. De 'Battle of the Bands' wordt georganiseerd door Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust in het kader van de Reurlse Pompdagen. Naast het muzikale programma wordt er vanaf het einde van de middag ook door volleybalvereniging Tornax een Beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Dit totale programma staat garant voor gezelligheid, muzikaliteit en een goede sfeer. Kom dus naar het Kerkplein.

Hieronder een korte beschrijving van de deelnemende bands aan de 'Battle of the Bands':

- Rockband SideKicks is afkomstig uit de regio Zutphen, ontstaan in 2009, maar sinds 2014 in de huidige formatie. Ze spelen alleen maar eigen werk. Rockband SideKicks staat voor: eigenwijze gitaarrock, opzwepende refreinen, spannende breaks en solo's en een compleet eigen sound.

- 10 House City is ontstaan door Reurle live, waar overeenkomsten in muzieksmaak gevonden werden. Na een oefenavond voelde en klonk het naar eigen zeggen al aardig goed. Het genre van 10 House City is stevige rock, van Kings of Leon tot Metallica en van de Heideroosjes tot de Foo Fighters.

- Letrow is ontstaan in 2013, in Winterswijk. Het begon allemaal met het jammen met een vijftal vrienden, maar ze spelen nu voornamelijk covers en zijn fanatiek bezig met eigen muziek. De inspiratie halen ze uit veel verschillende bands, namelijk: Red Hot Chili Peppers, Radiohead en Porcupine Tree.

- No Reason heeft afgelopen jaar ook mee gedaan aan de Battle of the Bands, maar presenteert zich nu in een complete andere formatie met een aantal nieuwe bandleden en wisselingen in instrumenten. De set van No Reason zal bestaan uit covers van nummers die iedereen kent, maar dan anders.

- SJAM komt uit ook uit de regio, Groenlo, Zieuwent en Mariënvelde. Deze vierkoppige band speelt bekende covers, maar dan in een eigen jasje dat vooral in de richting van easy listening en jazz gaat.

- Times Like These is ontstaan door twee vrienden die elkaar na twintig jaar weer ontmoetten. De band heeft zich uitgebreid tot vijf leden, waarmee het repertoire aan rockmuziek met een duidelijke rol voor de gitaar wordt gepresenteerd. Ze spelen onder andere nummers van Status Quo, Queen en de Foo Fighters.