Oldtimervriendengroep De Stobbe oogstte zaterdag de rogge op 'olderwetse' wijze.
Oldtimervriendengroep De Stobbe oogstte zaterdag de rogge op 'olderwetse' wijze. Foto: Jan Hendriksen

Oldtimervriendengroep De Stobbe neemt voorschot op braderie

Nostalgie aan Barchemseweg

Ruurlo - Oldtimervriendengroep De Stobbe nam zaterdag 1 augustus een voorschot op de Ruurlose braderie die woensdag 12 augustus in het kader van de Reurlse Pompdagen plaatsvindt. Tijdens de braderie vindt er namelijk ook een oldtimershow en enkele demonstraties plaats zoals het dorsen. Daarom oogstte de oldtimervriendengroep een perceel winterrogge dat op de kamp tegenover Tankstation Kanters aan de Barchemseweg stond.

Traditioneel werd vroeger de rogge altijd rond Sint Joapik (25 juli) geoogst. Vroeger eerst met een zigt en mathaak later met paard en graanmachine met aflegger. Alle beschikbare vrouwen moesten helpen om de 'gaste' te binden.De rogge werd zaterdag gemaaid met een McCormink graanmaaier of ook wel zelfbinder genoemd. Een deel van deze rogge wordt gedorst op de braderie tijdens de oldtimershow de rest op andere folkloristische evenementen. Het zaad en stro wordt verkocht.


Dartstoernooi Reurlse Pompdagen

Ruurlo - Stichting Berkelland Open Darts organiseert zaterdag 15 augustus in samenwerking met Stichting Reurlse Pompdagen en de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV een Open Air Dartstoernooi.

Op het Kerkplein zullen dan 22 dartsbanen klaar staan voor een gezellig single darttoernooi. Inschrijven is mogelijk vanaf 12.30 uur tot 13.30 uur aan de wedstrijdtafel of via www.berkellandopen.nl. Zet even je naam in de mail en je bent ingeschreven. Zorg dat je uiterlijk 13.30 uur op het Kerkplein aanwezig bent. Deelname kost vijf euro per persoon en het inschrijfgeld is prijzengeld. Er wordt gespeeld in een poule systeem met een winnaars- en verliezersronde.


Juiste e-mailadres opgave huttenbouwen

Ruurlo - Kinderen kunnen dinsdag 11 augustus op het Kerkplein hutten bouwen met Scouting Ruurlo.

Vorige week stond in Contact Ruurlo een verkeerd e-mailadres waar men zich kon aanmelden voor deze Huttenbouwdag. Het juiste e-mailadres is huttenbouwenruurlo@yahoo.nl.