Een van de weinige regionale deelnemende brullende tractoren was de Red Devil van Wim Hendriksen uit Ruurlo.
Een van de weinige regionale deelnemende brullende tractoren was de Red Devil van Wim Hendriksen uit Ruurlo.

Tractor Pulling Lochem

"Prachtig om te doen voor al die duizenden toeschouwers"

Barchem - Zo diep mogelijk priemt een jongetje van een jaar of tien getooid in een Ajax -voetbalshirt zijn beide wijsvingers in zijn oren. En dat is geen overbodige luxe. De meer ervaren bezoekers dragen oordopjes en gehoorbeschermers. Al van ver zijn de 'monsters' te horen. De Massey Ferguson Arena aan de Brinkerinkweg aan de doorgaande weg tussen Barchem en Lochem was zaterdag 1 augustus weer het domein voor de jaarlijkse Tractor Pulling Lochem. Een festijn die absoluut niet te vergelijken is met de traditionele 'boeren trekkertrek wedstrijden' die bijvoorbeeld in Toldijk, Zelhem en Ruurlo worden georganiseerd.

Tot een van de weinige regionale deelnemende brullende tractoren behoorde zaterdag de Red Devil van Wim Hendriksen uit Ruurlo. Wim Hendriksen loopt inmiddels al een aantal jaren mee in het professionele tractorpullingwereldje. Een wereldje waar de financiƫle middelen bepalend zijn voor het succes.

Red Devil uit Ruurlo behaalt zevende plaats

Het team van Red Devil moet het, ten opzichte van andere krachtpatsers op (inter)nationaal niveau, met een aanzienlijk geringer financieel budget doen dan menig andere collega in de Super Sport 4500 ton klasse. Het is dan ook des te knapper dat Red Devil zaterdagavond een zevende plaats behaalde. Hendriksen kwam met zijn Massey Ferguson tot een afstand van 103.68 meter. "Normaliter goed voor een full-pull. Maar bij deze wedstrijden wordt 110 meter als een full-pull gehanteerd", zo verklaart pr- man Robert Hendriksen van het Red Devil team. In aanloop naar de wedstrijd experimenteerde het team met de brandstofpompafstelling. "En dat experiment viel niet slecht uit. Nadeel van deze sport is dat je alleen tijdens de wedstrijden kunt experimenteren", zo verklaarde Hendriksen. Red Devil had zijn sponsors en supporters allemaal uitgenodigd om naar de Tractor Pulling Lochem te komen. Robert Hendriksen: "We houden hier onze sponsorbijeenkomst met onder meer een barbecue net als talloze andere teams. En dat wordt zeer op prijs gesteld." Het team had door de organisatie een prominente plek gekregen in het rennerskwartier in de directe omgeving van de hoofdtribune. De Hurricane kwam op het wedstrijdterrein voor het ouderlijk huis van Gerrit Esselink zaterdag in de 'Bouwmeester Precisie Graafwerk Superstock klasse' in actie. Speciaal voor deze wedstrijd mocht zoon Tom de tractor berijden.Intussen last Nick Leppink (24) uit Barchem even een korte pauze in. Hij heeft de eer om op deze dag de deelnemende tractoren met zijn imposante MF-tractor van Loonbedrijf Hoftijzer aan- en af te mogen slepen. "Prachtig mooi om te mogen doen voor al die duizenden toeschouwers."