De winnende bandleden van Letrow met links en rechts de vier juryleden van de Battle of the bands.
De winnende bandleden van Letrow met links en rechts de vier juryleden van de Battle of the bands. Foto: Jan Hendriksen

Tweede editie van muziekfestijn op het Kerkplein

Letrow winnaar van Battle of the Bands

Ruurlo - De band Letrow uit Winterswijk is zondagavond 9 augustus winnaar geworden van de Battle of the Bands 2015. Muziekvereniging Sophia's Lust organiseerde de 'battle' voor het tweede achtereenvolgende jaar op het Kerkplein tijdens de Reurlse Pompdagen. Letrow begon in 2013 met jammen en speelt nu voornamelijk covers en is daarnaast bezig met eigen nummers.

Letrow bestaat uit drummer Sander Laar, bassist Jaap Bakker, rhythm gitarist Luuk van der Lende, lead gitarist Tom Putman en zanger Joël Stoverinck. De inspiratie halen de muzikanten uit veel verschillende bands. Onder andere uit Red Hot Chili Peppers, Radiohead, Half Moon Run en Porcupine Tree. .Een compleet plaatje, waarbij de jury zei graag nog eens naar hun optreden te komen kijken.

Vijf bands zorgen voor een gevarieerde avond

De tweede editie van de Battle of the Bands werd een avond vol muzikaliteit en gezelligheid waarbij vijf bands met elkaar de strijd aan gingen om de overwinning. Daarnaast zorgde DJ Teije van Tuil uit Ruurlo tussen de bands door voor muziek. De jury bestond uit Pascal Heilig, Nicolien klein Brinke, Wieteke Schotsman en Thomas Kersten. Allemaal zelf ook actief in de muziek en met veel deskundigheid en plezier hebben ze deze avond iedere band van commentaar voorzien en uiteindelijk de winnaar gekozen. Times Like These mocht als eerste aftrappen om 19.00 uur. Er was toen nog niet veel publiek, maar de band uit Almelo en omstreken maakte er een spetterend optreden van waar het enthousiasme van af droop. Vervolgens was het de beurt aan de Ruurlose band No Reason. Deze muziekanten waren het afgelopen jaar ook al te zien tijdens de Battle of the Bands, maar presenteerden zich nu in een andere formatie met een knallend optreden. Net als afgelopen jaar kreeg drummer Johnno Seinhorst nog extra complimenten van de jury. De derde band van het programma was SJAM uit Zieuwent. Het gaat bij SJAM vooral om de muzikaliteit zoals ze zelf zeggen. En dat was te merken aan het optreden. Een eigen stijl en mooi gepresenteerd. De vierde band van de avond en ook de winnaar van de avond was Letrow.

De laatste band van de avond was Rockband SideKicks uit Zutphen. Met alleen maar eigen werk in het genre van eigenwijze gitaarrock wisten ze de 'Battle' op een geweldige manier af te sluiten. Alle bands en natuurlijk DJ Teije hebben met elkaar een mooi en gevarieerd programma neergezet. Kortom, een geslaagde tweede avond van de Reurlse Pompdagen georganiseerd door Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust. Wie weet komt er volgend jaar wel weer een derde editie. Dit smaakt in ieder geval naar meer.