Het speciaal voor dit toernooi aangelegde ‘strand’ in de Dorpsstraat.

Succesvol Beachvolleybaltoernooi Tornax

Twaalf teams streden in zand om de titel

Ruurlo - Zondag 9 augustus was het zover: voor het eerst organiseerde Volleybalvereniging Tornax tijdens de Reurlse Pompdagen een beachvolleybaltoernooi. In totaal namen twaalf teams uit de regio deel aan het toernooi. Op het speciaal voor dit toernooi aangelegde 'strand' in de Dorpsstraat in Ruurlo werd gespeeld in gemixte teams van drie personen.

Tijdens de start om 14.30 uur bleek dat de weergoden het toernooi goed gezind waren. De zon maakte het beachgevoel compleet en dat resulteerde in veel gezelligheid. Zowel binnen als buiten de lijnen. Er werd gespeeld in drie poules met ieder vier teams. De winnaars en de 'beste nummers twee' gingen door naar de halve finales. De teams: Voigas, Ulfies en het zooitje en Kim is de Beste eindigden als eerste in de poule. PCB was de beste tweede. De eerste halve finale ging tussen Ulfies en het zooitje en Kim is de beste. Echter, Kim bleek niet de beste te zijn vandaag want Ulfies en het zooitje verzekerde zich van een finale plek door net genoemde Kim (en consorten) te verslaan. Vosgais en PCB troffen elkaar voor de tweede keer deze dag. Nadat de poulewedstrijd tussen beide in een 1-1 in sets geëindigd was, ging het nu om veel meer. Een plek in de finale. Waar het aanvankelijk gelijk opging nam PCB op een zeker moment afstand en trok aan het langste eind. Vosgais wist in de kleine finale tegen Kim is de beste beslag te leggen op de derde prijs. De finale ging zodoende tussen Ulfies en het zooitje en PCB. Het resultaat was een typische finale wedstrijd, spannend tot het einde en met een dergelijk niveau dat vele "OOH's" en "AAH's" uit het toegestroomde publiek deed ontstaan. In een spannende slotfase won PCB uiteindelijk met 23-21, terwijl Ulfies en het zooitje, kort daarvoor, nog meerdere malen op matchpoint stond. De organisatie kijkt met gepaste trots terug op het 1ste Tornax Beachvolleybaltoernooi. Een toernooi waarbij er leuke wedstrijden te zien waren op heel uiteenlopende spelniveaus en dat had zo ook zijn charme.