Kinderen konden zich uitleven met graffiti.
Kinderen konden zich uitleven met graffiti. Foto: Jan Hendriksen

Blauw Wit 'trapt' veertiende editie van Reurlse Pompdagen af met Kindermiddag

Ruurlo - Handbalvereniging Blauw Wit 'trapte' zaterdagmiddag 8 augustus met een Kindermiddag de veertiende editie van de Reurlse Pompdagen af. Op het Kerkplein liep het niet storm. Maar de tientallen kinderen die deelnamen beleefden wel veel plezier aan onder meer het graffiti spuiten.

Kinderen waren onder leiding van graffitispuiter Emiel de Weerd uit Lochem druk in de weer met de spuitbussen. Met grote letters werd het woord 'Pompdagen' door de kinderen op een doek gespoten. De Weerd had het embleem van HV Blauw Wit al 'ingetekend'. Steijn van Veenhuizen (8) uit Ruurlo had zich laten schminken. Een 'koeienhoofd' sierde zijn hoofd. En dat paste perfect bij het T-shirt die hij droeg. Daarop stond een grote tractor. Steijn is namelijk grote fan van tractorpulling.
Ook Eva ter Maat (8) en Demi Deurloo (8) uit Ruurlo hadden zich laten schminken en waren druk in de weer met het beschilderen van een waxinelichthouder.
In eerste instantie had Blauw Wit ook een bowlingtoernooi geprogrammeerd, maar daarvoor was de belangstelling te gering. "Er hadden zich maar enkele teams aangemeld. En daarvoor kunnen we de baan niet opbouwen", zo verklaarde Wesley Heilig namens Blauw Wit.
Ook de deelname aan de barbecue was niet groots. Heilig: "Het is moeilijk om de mensen te bereiken. We hopen dat het plein vanavond vol loopt met DJ Martin." De Pompdagen vormen een aan één schakeling van evenementen die tot en met zaterdag onder het motto 'Gein op het plein' in de schaduw van de Dorpspomp grotendeels op het Kerkplein plaatsvinden en georganiseerd worden door Ruurlose verenigingen en stichtingen. Vandaag (woensdag) worden de Pompdagen voortgezet met een grote braderie, donderdag is er een rustdag, vrijdagmiddag is er een spelmiddag voor de jeugd en rijd tram Bello, vrijdag- en zaterdagavond zijn er muziekoptredens en zaterdagmiddag/avond dartswedstrijden en gymdemonstraties.