Kinderen werden telkens met een brandweerauto naar de speellocatie gebracht.
Kinderen werden telkens met een brandweerauto naar de speellocatie gebracht.

Kinderen vermaken zich opperbest

tijdens Brandweermiddag

Ruurlo - Af en aan reden ze maandagmiddag. Af en toe met een loeiende sirene. De drie brandweerauto's van de vrijwillige Ruurlose brandweer voor de jaarlijkse Brandweermiddag in het kader van de Reurlse Pompdagen. Maar liefst een kleine vierhonderd kinderen namen deel aan de middag die mede door muziekvereniging Sophia's Lust was georganiseerd.

Viel de eerste Brandweermiddag twee weken geleden letterlijk en figuurlijk door hevige regenval volledig in het water. Maandag was het weer perfect. De waterspel middag vond plaats in een weiland achter pannenkoekenboerderij De Heikamp waar de kinderen natuurlijk de brandweerslang onder begeleiding van de manschappen mochten vasthouden.

Keurig gefaseerd in groepjes werden de kinderen telkens met de brandweerauto's naar de speellocatie gebracht. Onder hen een aantal kinderen van het Logeerhuis van Stichting de Lichtenvoorde die vertoeven in 't Kulturhus. Om de wachttijd, die opliep tot drie kwartier, op het Kerkplein te verzachten hadden de muzikanten voor volop vertier gezorgd. Naast twee springkussens konden de kinderen zich vermaken met onder meer stoeptekenen, touwtjespringen en kregen ze allemaal een ballon en een beker ranja met iets lekkers erbij dat door Plus Kogelman was geschonken.