Gerrit Klein Kranenbarg ging als folkoredanser van de waterglijbaan.
Gerrit Klein Kranenbarg ging als folkoredanser van de waterglijbaan. Foto: Jan Hendriksen

Bekende Ruurloërs glijden van dubbele

waterglijbaan tijdens 'Sterren Glijden'

Ruurlo - Hij was de meest opvallende deelnemer. Ruurloƫr Gerrit Klein Kranenbarg. Niet in zwembroek. Nee, in de 'dagelijkse olderwetse' outfit waarin hij veelal optreedt tijdens optredens van de Achterhookse Folkloredansers. Gerrit Klein Kranenbarg was maandagavond 10 augustus een van de zestien bekende Ruurloƫrs die op uitnodiging van Stichting Zwembad Ruurlo deelnamen aan 'Sterren glijden' in het kader van de Reurlse Pompdagen in zwembad De Meene.

Uit veiligheidsaspect had Gerrit Klein Kranenbarg niet zijn klompen aan getrokken toen hij vanaf de zestien meter hoge supersnelle dubbele wedstrijdglijbaan met elektronische tijdwaarneming gleed. Tijdens zijn tweede glij beurt moest Klein Kranenbarg de laatste meters lopend afleggen om vervolgens met een prachtige duik in het bassin terecht te komen. De wedstrijd Sterren Glijden werd gewonnen door Pien Meulenveld (17) die vorige maand als trampolinespringster deelnam aan de Wereld Gymnaestrada in het Finse Helsinki.
Ze suisde in een tijd van 6.05 seconden van de glijbaan af gevolgd door Stefan Los in een tijd van 6.11. Als derde eindigde Harry Meulenveld in een tijd van 6.51. De groep 'sterren' bestond verder uit onder meer uit Wim Slotboom. Petra Brinkerink, Herman Ueuk, Henk Haakmeester, Gerrit Laarman, Bas Bernauer, Dick Zomer, Yp-Jan Banda, Rob Dolphijn, Carina Lusink, Annemiek van Haaften en Dini te Brinkhof.
Naast 'Sterren Glijden' vonden er nog diverse andere glij wedstrijden voor de jeugd en volwassenen plaats. In de categorie meisjes tot twaalf jaar won Femke Meulenveld (7.27) en in de categorie jongens tot twaalf jaar Christiaan Scholten (6.44).
In de categorie meisjes ouder dan twaalf jaar ging Sianne Klein Geltink (6.52) als snelste naar beneden en bij de jongens twaalf jaar en ouder Timon Aalberts (5.80).
In de categorie familie/vrienden ging de overwinning naar de groep 'De pompjes van de pompdagen' met als snelste tijd 6.37.