Maandagmiddag ontvingen de Achterhookse Folkloredansers hun Duitse gasten.
Maandagmiddag ontvingen de Achterhookse Folkloredansers hun Duitse gasten.

Folkloregroep uit Beieren een week te gast bij Achterhookse Folkloredansers

Ruurlo - De Achterhookse Folkloredansers hebben sinds maandag 10 augustus Trachtenverein Unterinntaler uit het Beierse Vogtareuth, een plaatsje iets ten zuiden van Münchenm te gast in Ruurlo. Na een ontvangst in het clubhuis van de Achterhookse Folklordansers Brinkman's Delle werden de Duitsers bij de leden van de Achterhookse Folkloredansers ondergebracht.

De folklore in Beieren leeft nog volop en de 'Trachtenverein Unterinntaler Vogtareuth' is een zeer grote vereniging. De dansers die naar Ruurlo zijn gekomen zijn echter nog jeugdig en variëren in leeftijd tussen zeventien en dertig jaar. Ze zijn deze gehele week te gast bij de Ruurlose folkloredansers. Als gastvereniging heeft men een leuk programma opgesteld zodat ze kennis kunnen maken met de cultuur uit de Achterhoek. Dinsdag 11 augustus verzorgden ze 's morgens een optreden in Lochem bij zorgcentrum De Hoge Weide. Na dit optreden en een lunch maakten ze 's middags kennis met de historische Berkelstadje Borculo en bezochten ze een aantal toeristische attracties. Woensdag 12 augustus werden ze 's morgens officieel door burgemeester Joost van Oostrum ontvangen op het gemeentehuis in Borculo. Daarna verzorgden ze een optreden in het Needse zorgcentrum De Hofmaat. Vervolgens maken ze 's middags en in het begin van de avond hun opwachting op de braderie in Ruurlo. Hun optredens werden afgewisseld met optredens van andere folkloregroepen.

Donderdag 13 augustus zullen beide folkloregroepen gezamenlijk optrekken en op de fiets een toertocht in de omgeving rond Ruurlo maken waarna er 's avonds een gezellig samenzijn is met een hapje en een drankje. Vrijdag 14 augustus is het nog een verrassing hoe het programma er uit gaat zien. Om 18.00 uur maakt de groep aanstalten om de terugreis op te pakken naar het verre zuiden. De Achterhookse Folkloredansers hopen hen dan in een volgend jaar weer te ontmoeten in Beieren zelf.