Lize en Astrid ontvangen de optochtbonnen uit handen van Gerda Regelink.
Lize en Astrid ontvangen de optochtbonnen uit handen van Gerda Regelink. Foto: Jan Hendriksen

Lize en Astrid gaan voor de eerste prijs tijdens optocht

Ruurlo - Lize Lenderink zit in groep acht van de Kerst Zwartschool. De Ruurlose neemt dit jaar ook weer deel aan de allegorische optocht tijdens de Septemberfeesten. Lize is een prachtig voorbeeld die hopelijk andere kinderen uit Ruurlo ook inspireert om ook aan de optocht deel te nemen die dit jaar op zaterdag 12 en zondag 13 september door het centrum van Ruurlo trekt.

Lize Lenderink vertelt: "Toen ik nog wat jonger was, waren er buurtkinderen die meeliepen in de optocht tijdens de Septemberfeesten. Ik vond het leuk dat ik ze zag tijdens de optochtroute. Zelf wilde ik dat ook graag, maar omdat ik erg ziek ben geweest, kon ik de grote route wandelend niet volhouden. Toen heeft mijn moeder gezegd: 'dan lopen wij samen de optocht'.
De eerste keer dat wij meefietsten, was met het thema 'Studio Technics' met de 'Kleine Lady'. Mijn vader had toen een geheime zender op zolder staan. Het tweede jaar hebben wij samen met de buurtjes Jurre, Irma, Astrid en ik 'Bep en Toos 50 jaar dakloos' uitgebeeld. De Oranjevereniging bestond toen vijftig jaar en wij wonnen samen de eerste prijs. Toen kwam de crisis in het land en droegen wij de vlag met als tekst 'Wij staan rood, wij zien wit en wij betalen ons blauw'. We kregen de tweede prijs.
Vorig jaar heb ik weer een nieuw thema bedacht: 'De clowns met de fiets'. Kom er maar eens op. Wij kregen de eerste prijs en ook nog de publieksprijs dus twee bekers en een medaille! Het is ontzettend leuk om mee te doen en met de voorbereidingen bezig te zijn. Maar een leuk idee bedenken is best moeilijk! Ook dit jaar heb ik weer een ideetje dus kom gezellig kijken naar de optocht."

Inschrijven
Inschrijven voor de optocht is nog steeds mogelijk via onze website www.oranjevereniging-ruurlo.nl. Er zijn prachtige prijzen en bekers te winnen. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer optochtbonnen. Deze waardebonnen kunnen ingeleverd worden bij alle winkeliers in Ruurlo. Oranjevereniging Ruurlo: "Help ons de optocht in Ruurlo in stand te houden."


Uitslagen PV Roderlo

Ruurlo - De duiven van leden van Postduivenvereniging Roderlo vlogen in de afgelopen weken drie maal. De overnachtingvlucht werd gewonnen door de gebroeders Ter Maat en de jonge duivenvluchten door de gebroeders Meulenveld en Jan Ras.

In het weekend van 1 en 2 augustus waren er de duivenvluchten voor de duiven op de overnachting vanuit Bergerac en voor de jonge duiven vanuit Duffel. De duiven in Bergerrac (Frankrijk) werden vrijdag gelost over een afstand van 916 kilometer. De eerste duif werd op zaterdagmiddag om 13.46 uur geklokt door de gebroeders Han en Lammert ter Maat (1-2-3-4). Zondag 2 augustus was de jonge duiven lucht vanuit Duffel in België. De duiven werden om 9.45 uur gelost over een afstand van hemelsbreed 174 kilometer De eerste duif werd om 11.59 uur geklokt door de gebroeders Willy en André Meulenveld. De uitslag: Gebr. Meulenveld 1-4-6-9-13-17-18-24; J. Ras 2-11-12-14-16-25;H.J. Heinneman 3-5-10; H. Dijkman 7-15-22; H. Berentsen 8-21-23; J.H.J. Meulenveld 19-20.

Op zaterdag 8 augustus vond er een jonge duivenvlucht vanuit het Belgische Isnes plaats. De duiven werden om 13.30 uur gelost over een afstand van 213 kilometer. De eerste duif werd om 16.45 uur geklokt door Jan Ras. De uitslag: J. Ras 1-4-11-18-24; Gebr. Meulenveld 2-3-8-13-14-15-19; H. Brundel 5-9-20-21-23; H. Schot 7; J.H.J. Meulenveld 10; H. Berentsen -12-17-22; H. Dijkman 16-25.