De Australische band Spirit Valley.
De Australische band Spirit Valley.

Australische band op

Lochems popfestival

Lochem - Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt popfestival De Ontdekking plaats aan de Grote Drijfweg 9 in Lochem. De organisatie is in handen van Stichting Lochem Rock City die in voorgaande jaren het Lochem Rock City Festival organiseerde. De Australische band Spirit Valley en de Lochemer Appie Daalmeijer maken de programmering compleet.

Op De Ontdekking zullen de heren uit Sydney met hun psych boogie de zaterdagavond vorm gaan geven. Appie Daalmeijer, frontman van de succesvolle band Ides of May en bij iedere Lochemer bekent, zal op zondag de muzikale omlijsting van een speciaal project genaamd de Popmeeting verzorgen. Een plek net buiten het festivalterrein die je mee terugneemt naar Popmeeting Lochem en de ontdekkingen van die tijd.

Naast Daalmeijer zal nog een bekende Lochemer het podium betreden. A.L. Snijders zal niet als muzikant maar als presentator optreden. De organisatie meldt vereerd te zijn met de komst van de schrijver bekend van en geliefd voor zijn collums en zeer korte verhalen.

Naast de nieuwe bevestigingen zullen onder anderen Akwasi, The Womb, John Frost en Fratsen, de band van caberetier André Manuel, optreden.

Kaarten gaan als warme broodjes in de online voorverkoop. De prijs voor een dagkaart is €12,50. Een weekendkaart inclusief camping kost €20,-. Voor kaarten, het complete programma en aanmelden als vrijwilliger kan men terecht op de website.


www.deontdekking.nl


AnyO'Time speelt easy-going muziek met veel plezier

Aanstekelijke blues en jazz op Kasteel Hackfort

Vorden - De aanstekelijke muziek van AnyO'Time is weer te horen op Kasteel Hackfort. Heerlijke blues, gekke jazzy en absurde honkytonk-achtige muziekjes worden op zaterdag 22 augustus ten gehore gebracht.

De muzikanten hebben allemaal verschillende muzikale achtergronden: Ierse folk, klassiek, klezmer, bluegrass, Franse chansons en Nederlandstalig. Vooral het grote plezier in spelen dat de muzikanten hebben spat ervan af. Aanvang van het concert is om 20.00 uur.

Blues en jazz
AnyO'Time speelt bluesliedjes uit de jaren twintig, gekke jazzy en honkytonk-achtige muziekjes uit de jaren vijftig en melancholische bluegrass. Maar ook muziek van Tom Waits wordt op eigen wijze uitgevoerd en de wat minder bekende hedendaagse popliedjes.

Heel fel of juist klein, uitbundig, maar ook ingetogen. De sfeer in de muziek is duidelijk voelbaar. Door ervaring, een scherp oor en de open-mind van ieder, ontstaat er een heel prettige easy-going sfeer wat ook te horen is in de muziek. De bezetting bestaat uit Meike Wesselink - zang, Cornelie Wannee- viool, Wolfram Reisiger- Accordeon en Niek Hietbrink- trompet/contrabas.

Entree
Voor leden van Natuurmonumenten is de entree € 12,00 voor het concert; voor niet leden € 17,00. Geïnteresseerden melden zich aan via de website.


Natuurmonumenten.nl/activiteiten