Gerrit Laarman (knielend) nam zaterdagavond als voorzitter afscheid van de Stichting Reurlse Pompdagen.
Gerrit Laarman (knielend) nam zaterdagavond als voorzitter afscheid van de Stichting Reurlse Pompdagen. Foto: Jan Hendriksen

Voorzitter Gerrit Laarman neemt na tien jaar afscheid

Geslaagde veertiende editie Reurlse Pompdagen

Ruurlo - "De veertiende editie van de Reurlse Pompdagen gaan de boeken in als een zeer geslaagde editie. Mede dankzij de prima zomerse weersomstandigheden. Hoewel die ons vanavond een beetje in de steek laten." Deze conclusie trok voorzitter Gerrit Laarman van Stichting Reurlse Pompdagen zaterdagavond op de slotavond van de Reurlse Pompdagen.

Na tien jaar nam de zaterdag jarige voorzitter (60) afscheid van de stichting. Als eerste bedankte Laarman nadrukkelijk de buurt van het Pompplein. "Met de bewoners onderhouden we al jarenlang goede contacten. We sluiten steevast de avonden om precies twaalf uur af zoals is afgesproken. En daar houden we ons stipt aan." Laarman heeft in de afgelopen tien jaar zich met ziel en zaligheid ingezet voor de Reurlse Pompdagen die een week lang een aaneenschakeling van evenementen vormen. "Wij hopen als stichting dat alle deelnemende verenigingen en stichtingen (16) een geslaagde week achter de rug hebben en de bezoekers genoten hebben van het gevarieerde programma dat op het Kerkplein aangeboden werd."

Enorme drive
Natuurlijk ging de dank van de organisatie ook uit naar de vele sponsoren, donateurs en vrijwilligers. In het bijzonder naar de Technische Dienst die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat paraat hebben gestaan. Dit gold ook voor de mannen van het licht en geluid.
Gerrit Laarman bedankte in zijn slotwoord ook specifiek Suzanne Mulling. "In de eerste jaren was zij voor mij het lopende draaiboek van de Pompdagen. Ze wist alles. En ondanks mijn afscheid gaat dit geweldige 'pompteam' met een enorme drive en enthousiasme door."

Hoogtepunten uit de programmering waren de braderie, het smartlappenfestival, de boerderijfietstocht en de brandweermiddag voor de jeugd. Laarman: "Maar ook over de oecumenische kerkdienst, de Battle of the bands, het beachvolleybaltoernooi en de huttenbouwdag houdt ik een goed gevoel over." Voor Laarman is nog geen opvolger gevonden. De veertiende editie van de Reurlse Pompdagen werd zaterdag afgesloten met een open air dartstoernooi dat door Stichting Berkelland Open Darts en een muziekavond met medewerking van de SOG band die door gymnastiekvereniging RGV was georganiseerd

Geen doorgang
De aangekondigde demonstraties van RGV vonden geen doorgang. "Het was de bedoeling geweest dat onze acrogym-afdeling demonstraties zouden verzorgen maar door de vakantie was de groep niet compleet en konden we op korte termijn geen vervangers binnen onze verenging vinden. Volgend jaar moeten we daarover binnen de vereniging beter communiceren", zo excuseerde voorzitter Grego Ernst van RGV zich.

Volgend jaar vinden de Reurlse Pompdagen van 6 tot en met 13 augustus plaats.