Schouder aan Schouder  met voor de laatste keer dirigent Timmy van Lingen.
Schouder aan Schouder met voor de laatste keer dirigent Timmy van Lingen. Foto: Jan Hendriksen

Berkelzangers winnaar

smartlappenfestival tijdens Pompdagen

Ruurlo - Tijdens de derde editie van het Berkellandse smartlappenfestival in het kader van de Reurlse Pompdagen is mannenkoor de Berkelzangers uit Borculo dinsdagavond 11 augustus tot winnaar uitgeroepen van het festival. Burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland reikte op een bomvol kerkplein tegen middernacht de eerste prijs uit aan het winnende koor. Hij was de voorzitter van een driekoppige jury die verder uit wethoudster Joke Pot van Berkelland en presentator en programmamaker Bas te Velthuis van Radio Berkelland bestond. De jury was vooral gecharmeerd van het enthousiasme van het koor en de interactie met haar begeleidingscombo.

Het combo van de Berkelzangers bestaat uit een gitarist, basgitarist, accordeonist, saxofonist en drummer. Het koor staat onder leiding van dirigent Lodewijk van Houwelingen uit Geesteren en bestaat ook uit diverse koorleden en een muzikant uit Ruurlo. Deelnemers aan de derde editie van het Berkelland smartlappenkorenfestival waren: Leedvermaak (Eibergen), Efkes Anders (Barchem), Schouder aan Schouder (Ruurlo), het Lochems Surprise Koor (Lochem), de Zompenkearls (Borculo) en de Berkelzangers (Borculo). Elk koor verzorgde twee optredens. De volgorde was van te voren bepaald door loting en elk optreden bestond uit vier liedjes. Vooral in het tweede blok waarin de gezelligheidsliedjes voorop stonden, zong het publiek in de feesttent uit volle borst mee. Sommige deelnemers vonden dat het aantal koren dat aan het festival deelnam te groot. "De wachttijd tussen de optredens en de avond was te lang", aldus een van de leden van het Lochems Surprise Koor. Al met al was het een zeer geslaagde, gezellige avond, waarin de koren zich van hun beste kant lieten zien. Presentator van het festival was Richard Hendriksen.

Afscheid
Het Ruurlose koor Schouder aan Schouder stond tijdens het festival voor de laatste keer onder leiding van dirigent Timmy van Lingen. De Vordenaar nam na ruim een jaar afscheid van het koor dat inmiddels uit 48 leden bestaat. De koorleden Mia Scheers en Ida Altena vonden het ontzettend jammer dat Van Lingen afscheid neemt. "Wij respecteren zijn besluit. Zijn muzikale ambities gaan verder dan alleen ons koor. Timmy zorgde voor een grote saamhorigheid binnen het koor en heeft ons in een korte tijd muzikaal op een hoger plan gebracht", aldus Scheers.
Timmy van Lingen wordt opgevolgd door Rianne Legebeke uit Zutphen.