Voor het eerst werd er tijdens de Reurlse Pompdagen een dartstoernooi gehouden.
Voor het eerst werd er tijdens de Reurlse Pompdagen een dartstoernooi gehouden. Foto: Jan Hendriksen

Tijdens Reurlse Pompdagen

Borculoër winnaar open air dartstoernooi

Ruurlo - Voor het eerst tijdens de Reurlse Pompdagen vond er een Open Air Dartstoernooi plaats. Zaterdag 15 augustus op de slotdag van de Pompdagen meldden zich 22 darters voor het singeltoernooi dat door Stichting Berkelland Open Darts was georganiseerd. Winnaar van het toernooi werd Tim Veltmaat uit Borculo.

De organisatoren waren tevreden met 22 deelnemers. "Natuurlijk was er plaats geweest voor meer deelnemers maar dit is een mooi begin", zo verklaarde wedstrijdleider Rudi Hendriksen. Na de voorronde werden de darters in een winnaars- en verliezers ronde ingedeeld. Tijdens het toernooi werd er gecollecteerd voor darter en bestuurslid Erik te Hofstee van Stichting Berkelland Open Darts. De Borculoƫr is ernstig ziek. Momenteel is Erik niet mobiel. Fietsen of autorijden gaat niet meer. "Wij als bestuur willen hem graag helpen zodat hij niet steeds afhankelijk is en zichzelf kan verplaatsen", aldus Hendriksen. De collecte leverde tweehonderd euro op.

Uitslagen Open Air Dartstoernooi: Winnaars ronde: 1. Tim Veltmaat uit Borculo; 2. Cobus Vrieze, Vriezenveen; 3. Richard Lantink, Eibergen en Sander Schepers, Borculo. Verliezers ronde: 1. Johannes te Lintem, Winterswijk; 2. Dennis Hemink, Zelhem; 3. Hans Rothman, Ruurlo en Oscar Bruntink, Neede.