De kinderen maakten prachtige bouwsels tijdens de Huttenbouwdag.
De kinderen maakten prachtige bouwsels tijdens de Huttenbouwdag. Foto: Jan Hendriksen

Scouting Ruurlo:'Deze activiteit past bij uitstek bij onze vereniging'

Ruurlo - Scouting Ruurlo kijkt terug op een zeer gezellige huttenbouwdag tijdens de Reurlse Pompdagen. Dinsdag 11 augustus was het kerkplein namelijk het domein voor ruim vijftig kinderen die gezellig een hut kwamen bouwen. Vorig jaar was de organisatie van de 'bouwdag' voor de jeugd nog in handen van stichting Reurlse Pompdagen. Dit jaar werd nadrukkelijk scouting Ruurlo gevraagd om de activiteit te organiseren. En dat deden de scouts met veel plezier.

"Deze activiteit past bij uitstek bij onze vereniging. Als het aan ons ligt organiseren we volgend jaar opnieuw een dergelijke dag", zo verklaarde Ellen Kok namens Scouting Ruurlo na afloop. Toen de zagen en spijkers aan de kinderen uitgedeeld waren, kon het bouwen beginnen. Na in het begin even gekeken te hebben hoe het allemaal in zijn werk ging schoten de hutten al snel de lucht in. En dat leverde af een toe een blauwe duim of vinger op. De twee leden van de EHBO Ruurlo waren dan ook niet voor niets naar het Kerkplein gekomen. Na een lekkere boterham en wat te drinken was het tijd om de hutten te schilderen. Zo ontstonden er prachtige kunstwerken. Zoals die van kinderen van kinderopvang Avonturijn met de naam 'Het Stulpje'. Ook de negenjarige Senna Tragter en Steijn van Veenhuizen timmerden er lustig op los. De hut met als titel De Jola Club was een schitterend bouwwerk. Kinderen die niet tot volgend jaar kunnen wachten, zijn van harte welkom om bij Scouting Ruurlo op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur eens te komen kijken in en rond de blokhut de Tuiterdbult aan de Gotinkveldweg. De scouts ontdekken de wereld om zich heen en proberen deze meer leefbaar te maken. Hun programma's bestaan uit verschillende thema's waardoor geen enkele zaterdagochtend hetzelfde is. Wel hebben ze allemaal een ding gemeen: in ieder programma zit een uitdaging. Kijk voor meer informatie op www.scoutingruurlo.nl of op de facebookpagina.

Scouting Ruurlo werd in 1946 opgericht als Padvindersgroep Roderlo. De eerste blokhut wordt gevormd door het kippenhok van de familie Hoytink aan de Borculoseweg. In 1950 vindt er een naamsverandering plaats en heet de scoutinggroep de van Heeckeren van Kellgroep, terwijl tegelijkertijd Mr. W. baron van Heeckeren van Kell de beschermheer wordt. Tevens kan de groep uit het kippenhok verhuizen naar een accommodatie in het koetshuis bij het kasteel. In 1981 verhuisde men de Gotinkveldweg.