Het is dit jaar de 125e sterfdag van Van Gogh.
Het is dit jaar de 125e sterfdag van Van Gogh. Foto: Jan Hendriksen

Van Gogh dit jaar thema Kunst in de Kinderschoenen van KunstKring

Ruurlo - Het is dit jaar alweer voor de negende keer dat de KunstKring Ruurlo de leerlingen van groep zeven van de Ruurlose basisscholen in de gelegenheid stelt aan een kunstproject mee te doen. De keuze voor het thema voor het project Kunst in de Kinderschoenen was dit jaar niet moeilijk. Het is ter gelegenheid van zijn 125e sterfdag immers het Van Gogh jaar.

Van Gogh had een kort maar bewogen leven. Hij schilderde in Nederland, maar het zijn vooral zijn in en nabij het Franse Arles gemaakte werken die hem wereldberoemd hebben gemaakt. De kinderen krijgen op school informatie en ze worden naar websites verwezen om zich te oriƫnteren op het leven en werken van deze kunstenaar.

Daarna komen ze twee dagdelen naar het atelier van de KunstKring in 't Kulturhus. Ieder maakt dan onder begeleiding van vrijwilligers van de Kunstkring een kunstwerkje gebaseerd op van Gogh. Zo wordt er porselein en T-shirts beschilderd. En er worden natuurlijk schilderijtjes gemaakt. Een andere activiteit is het zelf verf maken. Het project loopt van 26 oktober tot 20 november. Er doen ongeveer 110 kinderen mee. Vanaf 27 november worden de kunstwerken in de ruimte van de KunstKring in het Kulturhus tentoongesteld.