Bij Tamaring werd een fascinerende avond over vleermuizen gehouden.
Bij Tamaring werd een fascinerende avond over vleermuizen gehouden. Foto:

Fascinerende infoavond

Vleermuizen kijken bij camping Tamaring

Ruurlo - Op donderdag 6 augustus 2015 was er bij camping Tamaring in Ruurlo in samenwerking met de vleermuiswerkgroep van het IVN Oost Achterhoek voor de aanwezige gasten een fascinerende infoavond georganiseerd, over het mysterieuze leven van de vleermuis.

Al vrij snel was duidelijk dat de belangstelling voor deze avond groot was. Ruim 70 personen kwamen samen in de overdekte loods, waar eerst werd gestart met een informatieve presentatie over vleermuizen. Leefwijze en vooroordelen over het zoogdiertje kwamen aan de orde. Onder andere dat vleermuizen overdag slapen in hun schuilplek en dat ze doorgaans alleen in de schemering en 's nachts te zien zijn. Dat er op camping Tamaring veel vleermuizen aanwezig zijn, werd met een bezoek voorafgaande aan de excursie, al duidelijk. Camping Tamaring heeft rondom de kampeervelden hoge bomen rijen, en dat zijn nu net de wegen waarlangs de vleermuizen jagen.
Tijdens het vliegen oriƫnteren de vleermuizen zich op de bomen. Maar waar veel bomen zijn, vliegen ook veel insecten. Tegen 22 uur, bij aanvang van de schemering, begonnen we, al wandelend, in verschillende groepen aan een actieve zoektocht naar vleermuizen. Elke gids had een bat-detector bij zich om met de deelnemers de echo- locaties van de vleermuizen op te vangen. Vrij snel had een van detectoren al beet. Dus het bewijs van een goed vleermuizen klimaat op camping Tamaring is.