De mensen op het podium en in de zaal vormen één grote band. Foto Erika Klein Kranenbarg.
De mensen op het podium en in de zaal vormen één grote band. Foto Erika Klein Kranenbarg. Foto: Jan Hendriksen

Reurle Live deel III trekt nóg meer publiek

RUURLO – Raadselachtig hoe Reurle Live telkens weer de stoutste verwachtingen weet te overtreffen. Tijdens elke editie worden torenhoge verwachtingen ingelost. De ingrediënten: een eclectische setlist, gedreven Reurle Live-artiesten en een enthousiast publiek. Vraag niet hoe ze het gedaan krijgen. Het publiek blijft groeien, meer dan 1500 toeschouwers zagen hoe wat groots werd verricht op de Blikmansweide. Iedereen die met twee benen in de Ruurlose gemeenschap staat, wil meemaken hoe hun plaatsgenoten musiceren en de tent op z'n kop zetten.

Door Jan Hendriksen

Wie Geert Brinkerink een gloedvol 'Parijs' van Kenny B hoort vertolken en kort daarop de Achterhoekse versie van 'Op fietse' hoort zingen, is verkocht. Fijne rol ook voor muzikaal leider Rob Hulshof op smoelschuif. Dan kan het honderd keer donderdag zijn, maar één gedachte overheerst: Wie döt mi'j wat vandage? Reurle Live gevangen in één enkele zin. Mooier wordt het niet, mensen.

In traditionele gewaden vormen de 'Weather Girls' een bijzondere verschijning. Even bijzonder als het meteorologische verschijnsel dat ze bezingen. Volgens Hilda Haselberg, Annelies Aaftink en Judith Klein Kranenbarg schijnt het, heel plaatselijk, mannen te regenen.

Uitzonderlijk op een stralende dag als afgelopen donderdag. De Reurle Live Horns, onder leiding van Martin Hiddink, zijn aangenaam aanwezig in Neil Diamond's 'Sweet Caroline'. Jan Schippers schakelt van een 33 toeren begin over naar 45 toeren. Alles valt op z'n plaats. De tent brult 'Sweet Caroline' en toetert 'Tèh-tèh-tèh-tèh'!

Ook de Teutoonsche medley wordt goed ontvangen. Aanwinst Erik Berendsen laat horen niet alleen een begenadigd gitarist te zijn, maar ook over een gouden keeltje te beschikken. Erik Berendsen, de nachtegaal van Ruurlo. Rock 'n roll held Herman Brood daalt vervolgens neer in de persoon van Willem Dane. Een intens verlangen naar 'Saturday Night' op de Septemberfeestdonderdag. Tijd om op adem te komen is er niet, Florian Asselman dendert door met 'Deurdonderen' van Achterhoeks trots' Normaal. 'Verwacht van ons gin wonderen, gewoon deurdonderen' en daarmee is alles gezegd.

Verbroedering
Reurle Live verrast. Het voorgaande blijkt niet helemaal te kloppen, want kleine wonderen worden wel degelijk verricht bij Reurle Live. Vincent Markus verzorgt de rauwe leadzang in het energieke Paul McCartney and Wings nummer 'Live And Let Die'. Muzikaal en vocaal vuurwerk.
Vervolgens schittert Florian Asselman in set drie andermaal in 'Radar Love' van Golden Earring: 'No more speed, I'm almost there.' En daarna: Oh, jaren 70 een drum battle! Lars en Wim Weernink nemen het, elk gezeten achter eigen drumkit, tegen elkaar op.
Een heerlijk moment. De avond sluit af met een uitblinkende Veronie van Duren in 'Go like Elijah' van Chi Coltrane, gevolgd door het alleszeggende 'Liefde Voor Muziek' van Raymond Van het Groenewoud. De mensen op het podium en in de zaal vormen één grote band. Reurle Live verbroedert.