Dit voorjaar namen tachtig mensen deel aan het project 'De Nieuwe Verbeelding'.
Dit voorjaar namen tachtig mensen deel aan het project 'De Nieuwe Verbeelding'. Foto: Jan Hendriksen

'De Nieuwe Verbeelding': Een
ontmoeting met Vincent van Gogh'

Ruurlo - Het Hexagon Ensemble komt volgend jaar eind januari op uitnodiging van Kunst Kring Ruurlo weer naar t Kulturhus met het programma 'De Nieuwe Verbeelding: Een ontmoeting met Vincent van Gogh'.

Tijdens het concert van het Hexagon Ensemble op 29 maart dit jaar kwamen muziek en diverse kunstuitingen samen in het programma 'De Verbeelding'. De muziek in combinatie met de beelden die op het scherm te zien waren maakte diepe indruk op het publiek. De foto's waren genomen van de kunstuitingen, die geïnspireerd door het werk van de componist Moessorgski 'Schilderijen van een tentoonstelling' waren gemaakt.
Op 31 januari 2016 staat een nieuw thema op het programma van het Hexagon Ensemble, namelijk het leven en werk van Vincent van Gogh, ter gelegenheid van de herdenking van het 125e sterfjaar van de beroemde schilder. Het ensemble koos composities uit die passen bij de verschillende stijlperiodes van Van Gogh. Op de site van Hexagon: www.hexagon-ensemble.com is een promovideo te bekijken van 'de Nieuwe Verbeelding'.
Om de muziek te 'illustreren' vraagt de KunstKring Ruurlo aan (amateur)schilders, keramisten en dichters de uitdaging aan te gaan om een 'eigen creatie' te maken in de stijl of sfeer van Van Gogh. Tijdens het concert wordt weer een videopresentatie van de gemaakte kunstwerken op het scherm achter de musici geprojecteerd. Ook wordt een expositie ingericht op de bovenverdieping van 't Kulturhus in Ruurlo. Voorafgaande aan het concert wordt deze expositie geopend om 14.00 uur. De tentoonstelling zal voor iedereen te bewonderen zijn van 1 februari tot en met 31 maart 2016.
Voor het project 'De Verbeelding' was de belangstelling heel groot. Een kleine tachtig mensen deden mee, van wie ook enkele kinderen. De verwachting is dan ook dat opnieuw veel mensen iets moois willen maken voor het evenement op 31 januari 2016. Wie mee wil doen kan dit zo spoedig mogelijk laten weten; uiterlijk vóór 1 oktober.


Lieneke Tanis: expositie@kunstkringruurlo.nl.