De kinderen konden volop kleuren tijdens de kinderkleding- en speelgoedbeurs.
De kinderen konden volop kleuren tijdens de kinderkleding- en speelgoedbeurs. Foto: Jan Hendriksen

Kleding- en speelgoedbeurs druk bezocht

Ruurlo –Er was vrijdagavond 18 september weer een enorme opkomst bij de kinderkleding- en speelgoedbeurs van speel-o-theek De Dobbelsteen in 't Kulturhus. De twee jongste vrijwilligsters, Maaike Straver (15) en Joey Marlisa (14) waren voor de beurs op een idee gekomen: 'kunnen we niet met de kinderen die meekomen naar de beurs gaan kleuren? Zo hebben de kinderen iets te doen, want mee winkelen met papa en mama is niet altijd even leuk en in de rij staan al helemaal niet.'

Maaike en Joey mochten het plan helemaal zelf uitvoeren en dat het een goede zet was bleek direct. Al snel was de grote tafel gevuld met kinderen die heerlijk aan het kleuren waren en werd het een gezellige boel. Op de beurs werd als vanouds weer flink geshopt en de klanten verlieten de beurs dan ook tevreden met volle tassen.
Diverse leuke reacties waren te horen: "Wat een prachtig vest, voor een prikkie, kom daar in de winkel maar eens om, het is nog als nieuw. En moet je kijken! Voor maar 19,50, een hele tas vól!"
Een andere klant liet bij het afrekenen nog weten: "Alweer een groot compliment aan de organisatie, het is altijd zo strak georganiseerd en overzichtelijk."

De volgende kleding- en speelgoedbeurs van speel-o-theek De Dobbelsteen staat gepland voor 1 en 2 april 2016 in 't Kulturhus.