Vorig jaar had de familie Lievestro aan de Groenloseweg de mooiste jonge tuin van Ruurlo.
Vorig jaar had de familie Lievestro aan de Groenloseweg de mooiste jonge tuin van Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen

Wie heeft de mooiste tuinen van Ruurlo?
Prijsuitreiking door Groei en Bloei

Ruurlo - De keurmeesters van de Berkellandse afdeling van Groei en Bloei hebben hun jaarlijkse tuinkeuringen er in Ruurlo opzitten. In het voorjaar, de zomer en nazomer zijn alle voortuinen in Ruurlo gekeurd door de keurmeesters. De tuinen worden drie keer door twee verschillende keurmeesters bezocht. Zij beoordelen de tuinen op verschillende onderdelen, onder andere het plantenassortiment, het onderhoud en de opbouw van de tuin worden beoordeeld. De foto is van de winnaar bij de jonge tuinen in 2014. De tuin van de familie Lievestro aan de Groenloseweg. Valt deze tuin dit jaar ook weer in de prijzen? De uitslagen worden maandag 5 oktober in zaal De Tapperij bekend gemaakt. De avond begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Ruurlo is een groen dorp met mooie groene straten en Groei en Bloei Berkelland wil een goed onderhouden groen straatbeeld een extra pluim geven met de uitreiking van de 'Gouden Schoffel'. "We komen op een 'Gouden Schoffel' om dit te promoten naar andere straten. Als tuinkeurders is er gekeken naar burgerinitiatief en naar het best onderhouden plantsoen in de straten. Vorige jaar heeft de Eikenlaan deze 'Gouden Schoffel' verworven", aldus Groei en Bloei in een persbericht. Aan welke straat de "Gouden Schoffel" in 2015 wordt uitgereikt? Laat u verrassen op 5 oktober.

Tuinen met een vijver
De voorzitter van de Berkellandse Groei- en Bloeiafdeling, Jan Schravesande, zal de prijzen uitreiken. Marcel Borkus, bekend van de open tuindagen van Hof te Ruurlo aan de Borculoseweg en tuinontwerpster Joke Klein Tiessink uit Barchem zullen na de pauze aan de hand van foto's een aantal tuinen bespreken. Als thema wordt er dit keer extra aandacht besteed met tuinen met een vijver. Het belooft, naast een leuke avond ook een leerzame avond te worden. Iedereen met interesse voor het groeien en bloeien in de tuin is van harte welkom. Men hoeft hiervoor geen lid te zijn van Groei & Bloei Berkelland.