Diane Boerstoel in een 'ontspannen' houding. Foto: Rob Weeber
Diane Boerstoel in een 'ontspannen' houding. Foto: Rob Weeber Foto: Rob Weeber

Zelfbewustzijn leidt tot heling

GELSELAAR - Het ervaren van ongemakken is van alle tijd, of het nu fysiek, mentaal of emotioneel is. Gewoonlijk stappen we naar de huisarts die de diagnose stelt, al dan niet ondersteund met medicijnen en/of doorverwijzing. In haar werkzame leven als fysiotherapeut behoorde Diane Boerstoel jarenlang tot diezelfde medische wereld die vanuit de empirische kant de klacht benadert. Totdat ze zich steeds meer interesseerde voor de alternatieve kant van klachtbenadering, de kant die meer gericht is op het bewustzijn van de mens. Ze verdiepte zich in begrippen als aura, chakra's, psychosomatiek en psyche, volgde gerichte opleidingen en maakte de switch.

Door Rob Weeber

Ze is naar eigen zeggen absoluut geen tegenstander van de traditionele geneeswijze, maar vindt dat het bestaan van alternatieve geneeswijzen voor een bredere kijk op heling zorgt. Tegelijkertijd zag ze in dat ze niet beide kanten kon blijven bedienen. Zaken als nascholing bijvoorbeeld, welke nu van twee kanten op haar afkwamen, zouden teveel tijd in beslag nemen. Bovendien ging haar hart uit naar de alternatieve kant en dus focuste ze zich volledig op haar eigen alternatieve behandelpraktijk, geheten "Bewust in je lijf".

Ze heeft een duidelijk visie op deze wijze van klachtbenadering. "De mens leeft tegenwoordig veel te veel vanuit het hoofd, vanuit het verstand en is daardoor de verbinding met het hart, met de Essentie kwijtgeraakt. Deze Essentie vormt de kern van onvoorwaardelijke liefde die een mens is. In mijn praktijk wil ik de mensen leren om weer verbinding te maken met hun Essentie. Daardoor ontstaat er een bewustwording over alles wat er zich op energiegebied afspeelt in het eigen lichaam. Door je bewust te zijn van je gevoelens, sensaties, ervaringen en belevingen kan alle energie vrijelijk door het lichaam stromen en vormt zo geen blokkades meer die in relatie staan tot de klachten en ongemakken die we ondervinden. Dit bewustzijn leidt tot ontspanning en heling." Haar doel is om de mens onafhankelijk te maken, de regie te laten nemen over zijn eigen 'zijn'. Tijdens een behandeling stemt ze af op het energieveld van de bezoeker. Via energetische aanraking probeert ze de kern van het eigen wezen te bereiken en zo de onvoorwaardelijke liefde naar boven te halen. Uiteindelijk moet alle energie vrijelijk kunnen stromen.

Vanaf maandag 28 september begint de najaarscursus 'Bewust ontspannen in je lijf'. De cursus omvat 6 bijeenkomsten van elk anderhalf uur, waarin de deelnemers handvatten en mogelijkheden aangereikt krijgen om zich te leren ontspannen. De cursus start met een stukje theorie over de chakra's, centra van geestelijke energie in het lichaam. Ze geven onder meer energie af aan de energiebanen die door het lichaam stromen. Verder wordt er aandacht besteed aan het bewust zijn van je fysieke, emotionele en mentale lichaam. De mens is meer dan het lichaam alleen, daar moet je je bewust van worden. In aansluiting op de theorie leer je en onderga je methoden om te ontspannen. Er is een avond gericht op klank en geluid. Hier ervaar je hoe trillingen invloed op je energieveld hebben. Ook komen fysiek, ontspannen, meditatie en visualisatie aan bod. Uiteindelijk moeten de deelnemers 'zelfbewust door het leven'.

De locatie van de cursus is de praktijk voor acupunctuur A. van der Veen aan de Borculoseweg 42 tussen Gelselaar en Diepenheim.


Voor cursusdata en tarieven: www.bewustinjelijf.nl.