Het schoolplein van de Kerst Zwartschool is de locatie van de 'Wijkstartdag'.
Het schoolplein van de Kerst Zwartschool is de locatie van de 'Wijkstartdag'. Foto: Jan Hendriksen

Gezonde 'Wijkstartdag' voor alle bewoners van Ruurlo

Ruurlo - Beweeg Wijs houdt zaterdag 10 oktober samen met organisaties en verenigingen een 'Wijkstartdag' op het schoolplein van de Kerst Zwartschool. Diverse organisaties en verenigingen uit Ruurlo bieden leuke activiteiten aan met als doel om iedereen in Ruurlo letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en gezonder. Het programma start om 10. 00 uur. Men kan dan vrij inlopen bij de activiteiten en rond 12.00 uur kan men gebruik maken van een gratis gezonde lunch. Het programma wordt van 14.00 tot 14.30 uur afgesloten met een optreden van de Ruurlose rapgroep Achterhood.

Iedereen is van harte welkom op het plein van de Kerst Zwartschool (ingang gymzaal Schoolstraat). De spetterende opening van dit festijn wordt om 10.15 uur verricht door wethouder Han Boer van de gemeente Berkelland.
Om 10.30 uur gaan alle activiteiten vervolgens van start. De volgende activiteiten worden aangeboden: gymnastiek, voetbal, yoga, fitness, dans, nordic walking, handboogschieten, theater, muziek, judo, EHBO, hockey en een rapworkshop.
Verder worden er ook nog leuke spelletjes voor jong en oud door leerlingen van de Kerst Zwartschool (juniorcoaches) aangeboden. Met de inzet van de 'buurtsportcoach subsidie' vanuit de rijksoverheid en de samenwerking met zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC, wordt door Beweeg Wijs een gezond wijk- en vrijetijdsprogramma ontwikkeld, waar de partners ook na de subsidieperiode zelfstandig mee verder zullen gaan.
Op weg naar een rijk wijkaanbod organiseert men daarom op 10 oktober deze kennismaking dag voor álle bewoners uit Ruurlo.


Twitteraccount @BW_Ruurlo