Wat begon als een klein gezellig ontbijt is uitgegroeid tot een groot evenement. Foto: Jan Hendriksen
Wat begon als een klein gezellig ontbijt is uitgegroeid tot een groot evenement. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Lustrumeditie Burendag groots
gevierd in buurtschap De Bruil

Ruurlo - Al voor het vijfde opeenvolgende jaar werd in buurtschap De Bruil Burendag gevierd met een ontbijt voor leden en buurtbewoners van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken.

Door Jan Hendriksen

Onder prachtige weersomstandigheden konden zondag 27 september maar liefst 170 Bruilse buurtbewoners genieten van een smakelijk ontbijt aan de Batsdijk op het erf van de familie Smak. Wat vijf jaar geleden begon met een klein en gezellig ontbijt is uitgegroeid tot een evenement van serieuze omvang, maar met de saamhorigheid en gezelligheid van een familiair samenzijn. Elk jaar komen er meer mensen en elk jaar kan het bestuur van de Buurtvereniging De Bruil en Omstreken rekenen op een grote opkomst en veel positieve reacties. Omdat het dit jaar een lustrum betrof werd vooraf in de uitnodiging gevraagd om zelfgebakken lekkernijen mee te nemen. 'Heel de Bruil bakt. Ruim twintig Bruilse 'bakkers' hadden zich enorm uitgesloofd en daar werd door de rest van de buurt dankbaar van gesmuld. Een waar buffet van taarten, cakes en koeken stond opgesteld.