Masha Galperina. Foto: P
Masha Galperina. Foto: P Foto: PR

Concert met thema Herfst op piano en viool

BORCULO - In de Weemhof, aan de Weemhof 5 in Borculo wordt op vrijdag 16 oktober een concert gegeven door Amaryllis trio bestaande uit Lonne Pondman op viool, Masha Galperina op piano en Emma van Haaren op altviool. Het concert begint om 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegang bedraagt 15 euro, 7,50 voor jeugd tot 18 jaar.

Het centrale thema van de avond is 'Herfst'. Alle aspecten van dit jaargetijde komen terug in de gekozen muziekstukken van Mozart, Schumann, Kreisler, Sibelius, Bruch, Chopin, Paganini en Saint-Saens. De musici zullen de muziek toelichten en de verschillende stukken introduceren. Hiermee is het concert toegankelijk voor zowel kenners, maar kan men ook kennismaken met klassieke muziek.

Lonne Pondman (1991) is geboren in Amsterdam. Vanaf zevenjarige leeftijd had ze vioollessen op de muziekschool de Muzerie in Zwolle. Na enige jaren les op de Philipp Hirsshorn ging ze naar het conservatorium bij Adriaan Stoet. In 2010 werd ze toegelaten tot de bachelor opleiding van het conservatorium. Hier volgde ze twee jaar een minor jazz viool bij Michael Gustorff.
In de zomer 2014 is Lonne afgestudeerd voor haar bachelor aan ArtEZ conservatorium in Zwolle. Ze kreeg een 8,5 en is cum laude geslaagd voor haar eindexamen. Lonne studeert momenteel voor haar Mastertitel bij Adriaan Stoet en Christiaan Bor. En is als docent viool verbonden aan verschillen de muziekopleidingen.
Masha Galperina (1989) is geboren in St. Petersburg, Rusland. Vanaf zesjarige leeftijd had ze pianolessen op de muziekschool daar, tot ze in 2002 naar Nederland verhuisde en lessen kreeg van Lena en Michael Markov. In 2005 werd ze toegelaten tot de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium Zwolle. In de zomer van 2012 is Masha afgestudeerd voor haar bachelor aan datzelfde conservatorium, ze kreeg een 9,5 met onderscheiding voor haar eindexamen. Nu volgt ze aldaar de master bij Frank van de Laar en Frank Peters. Masha heeft al vele prijzen op haar naam staan. Zo kreeg ze voor haar eindexamen de Vriendenprijs van de stichting Vrienden van ArtEZ voor de beste eindexamenpresentatie.

Emma van Haaren (1995) is geboren in Hengelo en zit inmiddels in haar derde jaar conservatorium met hoofdvak altviool op ArtEZ Zwolle. Sinds haar zevende speelt ze viool en heeft les gehad van Albert Borgers totdat ze vijf jaar geleden naar de vooropleiding ging en les kreeg van Julia Dinerstein. Verder speelt Emma in veel orkesten zoals het JeugdOrkest Nederland en sinds vorig jaar speelt ze af en toe mee met het Symfonie Orkest. Buiten orkestwerk treedt Emma regelmatig op met haar vaste strijktrio 'Corda Sorelle'. Masterclasses volgde Emma bij onder andere Mikhail en Alexander Zemtsov.


Reserveren: deweemhof@stuyt.nl


Jubileumconcert dirigent Hans Kienhuis

BELTRUM - Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Hans Kienhuis uit Lichtenvoorde begon als dirigent. Daarom geeft het Beltrums Mannenkoor op zondag 18 oktober vanaf 15.30 uur een concert in samenwerking met het Goors Mannenkoor in de Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde. Het thema is 'Liefde voor muziek, liefde in muziek'. Beide koren treden dan op als een groot koor. Vaste pianist Frank Sterenborg en band begeleiden het ruim 90 man tellende koor. Het wordt een concert met vele herkenbare liederen van onder andere The Beatles, Claudia de Breij en The Moody Blues. Hans is begonnen als dirigent van het jongerenkoor van de Bonifatiuskerk in zijn woonplaats Lichtenvoorde. Na het jongerenkoor volgden nog een aantal koren, Rumthas in Beltrum, Internos in Groenlo en ook een dameskoortje wat bij hem thuis oefende hoort in het rijtje thuis. Maar nu is Hans al vele jaren de dirigent van het Beltrums- en Goors Mannenkoor. Hij doet dit altijd met veel plezier. Ook de leden van beide koren weten Hans te waarderen om zijn prettige manier waarop hij met de mannen omgaat. Het beroep van onderwijzer komt hem hierbij dan ook goed van pas. De toegang is gratis.