Afbeelding
Nieuw in de band Hot & Sweet is zangeres Dini Snijders: Foto: PR.

Hot & Sweet laat Barchkerk swingen

Barchem - Vorig jaar oktober was het optreden van het uit Doetinchem en omstreken afkomstige jazzensemble Hot & Sweet in de Barchkerk een groot succes. Reden voor de stichting Barchkerk In het Midden om ze dit jaar weer uit te nodigen. Zondag 18 oktober laat het orkest de dorpskerk in Barchem wederom swingen.

Nieuw in de band is zangeres Dini Snijders. Ooit zong ze bij The Skymasters, het Gelders Kwartet en de Dixie Town Jazzband en nu bij Hot & Sweet. De Aaltense, opvolgster van Marike Rispens, heeft haar sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend. Ook nieuw in de bezetting, vergeleken met vorig jaar, is de Duitse gitarist Walter Hoenig. Voor de rest bestaat Hot & Sweet uit de bekende namen: Karel Giltay (piano), Hennie Ansink (trompet), Fred van Werkum (trombone), Jos Driever (klarinet/saxen), Klaas Brouwer (drums) en Henny Dokter (sousafoon). Hot & Sweet speelt de blues, de ballads en spirituals van Ella Fitzgerald en Billy Holiday, de swing van Duke Ellington, maar ook de wereldberoemde hits van Stevie Wonder. Het concert begint om 14.30 uur.

Kaarten à tien euro (inclusief koffie en/of thee in de pauze) zijn telefonisch te bestellen bij Gerrit Stegeman, 0573 252489 en Derk Rossel 0573 441642 en vanaf 14.00 uur verkrijgbaar in de entree van de Barchkerk.