Leerlingen hielden diverse acties voor het AZC in Winterswijk. Foto: PR.
Leerlingen hielden diverse acties voor het AZC in Winterswijk. Foto: PR.

Leerlingen CBS WonderWijs voeren actie voor AZC

Ruurlo - Geraakt door beelden op televisie en foto's in de krant stelde Meike Engelman van CBS WonderWijs uit Ruurlo het vluchtelingenprobleem aan de orde in haar groep. Met haar klasgenoten van unit 3 zette ze een actie op touw. Omdat de oma van Laura Welmerink (een unitgenoot) als vrijwilligster bij het AZC in Winterswijk werkt, was het doel al snel duidelijk.

De afgelopen weken werd er daarom kleding ingezameld, er werden lege flessen verzameld voor het statiegeld, bloemzaadjes van de juf werden verdeeld over zakjes om te verkopen en ook kon er door kinderen en ouders de spelletjesmiddag op school tegen betaling meegedaan worden aan bingo en sjoelen.
En de koffie? Die moest die middag ook betaald worden; alles voor het goede doel.

Knutselmaterialen
Op woensdag 7 oktober kon aan medewerkers en bewoners van het asielzoekerscentrum een enorme hoeveelheid kleding worden overgedragen en werd het eindbedrag van de actie bekendgemaakt; in totaal werd er 205,65 euro bijeengehaald. Dit bedrag zal hoogstwaarschijnlijk gebruikt worden voor het aanschaffen van knutselmaterialen.

Kalender
De medewerkers verrasten alle leerlingen en leerkrachten van CBS WonderWijs met een mooie verjaardagskalender met foto's en gedichten van kinderen van het AZC. Op de voorkant een prachtig verhaaltje: "Lieve mensen van Nederland, ik vind het leuk om in Nederland te wonen. De huizen van Nederland zijn ook mooi. Je voelt je in Nederland alsof je een vogel bent en er zijn heel veel leuke mensen."

Eten
Vier kinderen uit het AZC sloten het bezoek af in het lokaal van unit 3. Ze zaten gezellig tussen de leerlingen. Een geweldige afsluiting van deze actie.