Lianne Koelen-Bats lijdt sinds haar geboorte aan een hardnekkige taai slijm ziekte. Foto: Jan Hendriksen.
Lianne Koelen-Bats lijdt sinds haar geboorte aan een hardnekkige taai slijm ziekte. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Lianne Koelen-Bats collecteert voor
Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Ruurlo - Op initiatief van de Ruurlose Lianne Koelen - Bats (26) heeft de gemeente Berkelland voor Ruurlo van 19 tot en met 24 oktober een collectevergunning afgegeven aan de NCFS, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De NCFS maakt zich sterk voor mensen met Cystic Fibrosis (CF).

Door Jan Hendriksen

Lianne Koelen-Bats die sinds de geboorte aan een hardnekkige taaislijmziekte (Cystic Fibrosis (CF)) lijdt nam op persoonlijke titel het initiatief om in Ruurlo een collecte op te starten om NCFS financieel te kunnen ondersteunen. Lianne: "Deze ziekte, ook wel taaislijmziekte genoemd, is erfelijk, chronisch en vooralsnog niet te genezen. De gemiddelde levensverwachting voor mensen met Cystic Fibrosis is veertig jaar. De NCFS behartigt de belangen van patiƫnten, geeft voorlichting en financiert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek waar veel geld voor nodig is en waarmee succes wordt geboekt. In twintig jaar is de levensverwachting van mensen met CF verdubbeld." Meer dan een half miljoen mensen in Nederland zijn (ongemerkt) drager van het CF-gen en kunnen dit overdragen aan hun kinderen. Bijna elke week wordt er in Nederland een baby met CF geboren. Er zijn op dit moment ongeveer 1500 mensen met CF in Nederland, waarvan 650 kinderen. In de week van 19 tot en met 24 oktober collecteren twintig vrijwilligers in Ruurlo. Met uw bijdrage kan de NCFS de patiƫnten zoals Lianne van deze slopende ziekte helpen. Mist u de collectant en wilt u toch een bijdrage geven? Dan kan men eenmalig twee euro doneren door CF naar 4333 te SMS-en of uw gift op rekeningnummer NL41ABNA0472459856 t.n.v. de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting te storten.