Koor Mozaïek uit Goor.
Koor Mozaïek uit Goor. Foto: PR

Gospelmaand met Zangdagavond en Mozaïek

GEESTEREN - Oktober is voor de Zangdagavond in de gereformeerde kerk in Geesteren weer de gospelmaand. Het koor Mozaïek uit Goor, onder leiding van André Bijleveld uit Enschede, verleent hieraan medewerking. De gospelavond wordt gehouden op zondag 25 oktober en begint om kwart over zeven. De bezoekers krijgen ook deze keer alle ruimte voor samenzang.

Het koor Mozaïek is in 1993 opgericht en telt rond de dertig leden. "De naam staat voor: verschillend gekleurde en unieke stukjes die samen één bont geheel vormen. We zijn bont wat betreft achtergrond en leeftijd. We zijn één in het zingen over de boodschap van geloof, hoop en liefde. Ons repertoire bestaat uit Nederlandse en Engelstalige gospelmuziek", meldt het koor zelf.

Dirigent van Mozaïek is André Bijleveld, die al meer dan dertig jaar actief is als leider van gospelkoren. Hij begeleidt het koor ook op de piano en begeleidt de samenzang. Een aantal jaren geleden was hij zelf niet in de gelegenheid medewerking te verlenen aan een Zangdagavond (met motorrijders), maar sprak hij wel ter promotie een videoboodschap in, die nog altijd is te zien via het Zangdagavondblog www.zangdagavond.blogspot.nl.


Kinderboekenweek op De Driesprong
afgesloten met kijkavond voor ouders

RUURLO - Afgelopen woensdagavond sloot basisschool De Driesprong de Kinderboekenweek af met een gezellige kijkavond.

De 61ste editie van de Kinderboekenweek was dit jaar van 7 tot en met 18 oktober en had als thema: 'Raar maar waar!' Dit keer stonden boeken over natuur, techniek en wetenschap centraal. Basisschool De Driesprong had ervoor gekozen om niet één maar twee weken met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Op woensdag 7 oktober hield de school een sponsorloop. De kinderen mochten allemaal op hun eigen 'rare' manier deel nemen aan het hardlopen rondom de school. Voorafgaand aan de sponsorloop deden de kinderen eerst een warming up met. het lied: 'Raar maar waar' van Kinderen voor Kinderen.

Alle kinderen hebben enorm hun best gedaan met het rennen. Na afloop bleken de kinderen een bedrag van € 2070,35 te hebben opgehaald. De school gebruikt dit bedrag voor het opknappen van het schoolplein.

In alle groepen werd er twee weken lang hard gewerkt aan het thema. De kinderen gingen deze periode enthousiast aan de slag met diverse proefjes. Ook hingen er door de hele school muurkranten met daarop vreemde dierenweetjes. Dit hadden de kinderen zelf opgezocht in boeken en op internet. De kinderen in groep 1/2 kregen allemaal een astronautendiploma van hun juf. De proefjes voor de leerlingen uit groep 3/4 bestonden vooral uit het mengen van verschillende vloeistoffen. Als hoogtepunt maakten de kinderen een heuse eigen lavalamp. De kinderen uit groep 5/6 gingen aan de slag als echte uitvinders. Met klei werden een aantal geweldige uitvindingen gemaakt.
Groep 7/8 hield zich bezig met optische illusies. Eerst het bekijken ervan en vervolgens werd er zelf een tekening gemaakt met daarin een optische illusie verwerkt. Tijdens de kijkavond konden ouders, broertjes/zusjes, opa's/oma's en andere belangstellenden in alle klassen een kijkje nemen. Halverwege de avond konden de aanwezigen deel nemen aan het spel: Raar maar waar of niet waar? Door plaats te nemen in het ja vak of het nee vak konden alle aanwezigen aangeven of een natuurweetje waar of niet waar was. Jill Geelen uit groep 3 werd de uiteindelijke winnares. Zij ging naar huis met een'"raar maar waar' prijzenpakket. De kinderen hebben een hoop onderzocht en hebben zeer enthousiast gewerkt. Iedereen kijkt terug op twee fantastisch, leerzame weken.

Ouders konden een kijkje komen nemen.