Ouderen vermaken zich prima bij de Reurlse Ouderen Soos. Foto: Jan Hendriksen.
Ouderen vermaken zich prima bij de Reurlse Ouderen Soos. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Gezelligheid alom bij Reurlse Ouderen Soos

Particulier initiatief zoekt vrijwilligers

Ruurlo - Gezellig zit het gezelschap op deze herfstachtige woensdagmorgen onder het genot van een kop koffie of thee rondom de grote tafel in 'Het Bundeltje', het activiteitenlokaal van Woonzorgcentrum Sensire De Bundeling. In het dialect worden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Als men een beetje uitgepraat is komt er een gezelschapsspel op tafel. Onder leiding van Mientje Teerink en Martha van Eerde wordt er 'hersengymnastiek' gedaan met spelletjes die het geheugen wat opfrist.

Door Jan Hendriksen

Al ruim twee jaar kunnen ouderen eens per twee weken een hele woensdag terecht bij de Reurlse Ouderen Soos. Dit volledig zelfstandig door vrijwilligers gerunde initiatief kan daarvoor kosteloos gebruik maken van een ruimte in De Bundeling. Daardoor blijven de organisatiekosten laag. Voor slechts zeven euro is men van 10.00 tot 16.00 uur onder de pannen, inclusief een warme maaltijd. De Reurlse Ouderen Soos is echter dringend op zoek naar vrijwilligers. De groep ouderen die eenmaal in de veertien dagen de Reurlse Ouderen Soos bezoekt telt inmiddels twaalf personen. Onder begeleiding van twee gastvrouwen begint de dag steevast met een gezellig praatje. Wat later wordt een stukje 'hersengymnastiek' gedaan met spelletjes die het geheugen opfrissen. Om twaalf uur is er een eenvoudige maar smakelijke warme maaltijd met een nagerecht. Deze maaltijd wordt bereid door vrijwilligers die ervaring hebben met koken voor senioren. Vanaf half twee wordt het drukker. Er zijn mensen die uitsluitend komen om een spelletje rummikub te spelen en die betalen dan ook alleen een kleine bijdrage voor de koffie en thee. Anderen doen mee met de creatieve activiteit van die middag. Dat kan schilderen zijn of het maken van een decoratie van het seizoen. Geen zin in knutselen of rummikubben? Gewoon onder het genot van een kopje koffie of thee wat mee kletsen of in een luie stoel een tijdschrift doorbladeren kan ook. Niets moet (bijna) alles kan. De soos kan nog wel een paar vrijwilligers gebruiken, zodat er wat makkelijker kan worden ingevallen als iemand een keer niet kan komen helpen. Heeft men eens per vier weken een paar uurtjes tijd? Dan kan men veel voor de soos betekenen.

Contactpersoon voor meer informatie of aanmelding: Roelien Adams, tel. 0573 843464 of roelienadamshamming@gmail.com. Ook belangstellenden voor deelname kunnen uiteraard met haar contact opnemen. Dit jaar komt de Reurlse Ouderen Soos nog vijf maal bij elkaar: 28 oktober, 11 en 25 november en 9 en 23 december.