Topgitaristen Izhar Elias & Fernando Cordas in Ruurlo. Foto: PR
Topgitaristen Izhar Elias & Fernando Cordas in Ruurlo. Foto: PR Foto: PR

Topgitaristen Izhar Elias & Fernando Cordas in Ruurlo

RUURLO - In de grote zaal van het Kulturhus Ruurlo, Nieuweweg 5, spelen op zondagmiddag 1 november gitaarvirtuozen Izhar Elias en Fernando Riscado Cordas het beroemde Concierto d'Aranjuez van Joaquin Rodrigo. Behalve dat meesterwerk brengen zij ook Spaanse gitaarmuziek en 19e eeuwse klassieke composities. Aanvang 15.00 uur.

Men kent vast wel het gitaarconcert Concierto d'Aranjuez van Joaquin Rodrigo, maar de gitaristen Elias en Cordas gebruiken op 1 november Rodrigo's eigen transcriptie 'Aranjuez, ma pensée' als uitgangspunt voor een programma vol Spaans vuur. Ook staan er werken van onder andere Albéniz, Rossini, Schubert en Beethoven op het programma. Voordat de Spaanse klassieker klinkt, worden werken gespeeld uit de periode van de Italiaanse opera en de Weense salons van begin 19e eeuw.

In het eerste gedeelte van het programma zullen Fernando en Izhar unieke 19e eeuwse gitaren bespelen en na de pauze voeren zij u mee op de warme klanken van de Spaanse klassieke gitaar. Op het podium staan maar liefst 8 gitaren, waaronder een aantal zeldzame exemplaren.

Elias en Cordas geven toelichting op de werken tijdens het concert geven.

Kaarten à € 17.50 zijn verkrijgbaar bij Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 97 in Ruurlo, bij Everwennink t/o de Coop winkel Leeuwerkistraat en via de site van de Kunstkring.


www.kunstkringruurlo.nl