Burgemeester Joost van Oostrum kwam Wim en Lenie Vellekoop maandagmorgen persoonlijk feliciteren. Foto: Jan Hendriksen.
Burgemeester Joost van Oostrum kwam Wim en Lenie Vellekoop maandagmorgen persoonlijk feliciteren. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Briljanten echtpaar Wim en Lenie Vellekoop

Ruurlo - "Wat is het grote geheim om het zo lang met elkaar uit te houden?" Dat is de prangende eerste vraag die we aan het briljanten echtpaar Wim (93) en Lenie (86) Vellekoop stellen.

Door Jan Hendriksen

"Door op tijd te zwijgen", zo verklaart Wim op humoristische wijze. 'En je moet natuurlijk gezond blijven", zo vult Lenie Wim aan. Maandag waren Wim Vellekoop en Lenie Vellekoop-Jongste 65 jaar getrouwd. Afgelopen zondag werd dat in familie- en kennissenkring gevierd. Op de huwelijksdag kwam burgemeester Joost van Oostrum maandagmorgen het echtpaar persoonlijk namens de gemeente Berkelland feliciteren. En hij kwam niet met lege handen. Een grote bos bloemen siert nu de kamer van de woning aan de Nieuwe Weg.
Het is absoluut niet voor het eerst dat Wim en Lenie Vellekoop de krant halen. Eind vorige maand stonden ze beiden samen met de familie Aagten ook nog op de voorpagina. Wim had toen na veertig jaar als bestuurslid afscheid genomen van de Stichting 4-5 mei Commissie Ruurlo. En ook vijf en zes-en-een-half jaar geleden haalden ze de krant.
Vijf jaar geleden omdat de toen zestig jaar getrouwd waren en eind april 2009 omdat Wim en Lenie gelijktijdig een Koninklijke onderscheiding kregen. Dit omdat beiden talloze sociale functies binnen de Ruurlose gemeenschap hadden vervuld. En nog steeds is Lenie actief. Zij is vrijwilligster bij een van de gesloten wooncentrums van De Garven en bij de Welfare van het Rode Kruis in Ruurlo. En momenteel treedt ze als mantelzorgster op voor Wim omdat hij enkele maanden geleden een nieuwe heup heeft gekregen.


Lees verder op pagina 9