Benefietconcert Kenya Fonds brengt 1613 euro op

Ruurlo - Er heerste zaterdagavond een gemoedelijke en gezellige sfeer in de grote zaal van De Keizerskroon. De zaal was goed gevuld met bezoekers, deelnemers en genodigden. Aan het begin van de avond was er koffie met taart. De taarten waren spontaan door diverse Ruurloërs gebakken en beschikbaar gesteld voor het Benefietconcert van het Kenya Fonds. Een fonds dat bestuurd wordt door een drietal Ruurloërs. Na afloop kon voorzitter Anke Kempers uit Ruurlo van het fonds melden dat het concert 1613.40 euro had opgebracht.

Door Jan Hendriksen

Na een welkomswoord en wat achtergrond informatie over wat het Kenya Fonds doet door voorzitter Anke Kempers beet Meidenkoor @Seven het spits af gevolgd door een optreden van Ellis Sportel. Na de pauze hield 'veilingmeester' Jaap van Duren op humoristische wijze een heuse veiling van cadeaus die de door de plaatselijke middenstand ruimhartig geschonken waren. Na de veiling zette vrouwen ensemble Amazing de muzikale avond voort. Gelegenheidsduo Sonja Pleumekers en Natasja Ruysink sloten de avond op geslaagde wijze af. "Met de totale opbrengst van deze avond kunnen we één meisje een volledige beroepsopleiding laten volgen. Inclusief de opvang van haar baby als de moeder naar school is. Tevens krijgen de moeders een pakket met de eerste basis voorzieningen, zoals babykleertjes, flesjes en luiers mee", aldus Anke Kempers. Het Kenya Fonds werft fondsen voor de jonge moeders van het Jamaa Home in Nairobi. Deze veel al jonge moeders zijn ongewenst zwanger geworden door verkrachting of incest. De meeste meisjes zijn nog schoolgaand maar kunnen niet terug naar school, ze worden vaak verstoten door hun familie. Prostitutie en een bedelend zwervend bestaan liggen op de loer. "Het rendement van dit kleinschalige project is hoog. Bijna alle meisjes sluiten hun opleiding met goed gevolg af en velen van hen hebben werk. Bovendien komt iedere euro terecht bij diegene die het nodig hebben en is iedere gift aftrekbaar van de belasting", zo verklaarde Fred Ruysink die samen met Anke Kempers en Jaap van Duren de Ruurlose inbreng vormt binnen de Stichting Kenya Fonds.Voor meer informatie over de stichting of donateur worden: zie de website www.kenyafonds.nl.


Dag van de mantelzorg

BERKELLAND - Mantelzorgers zijn welkom op de 'Dag van de mantelzorg' op dinsdag 10 november. Op deze bijzondere dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet bij Hof van Eckberge, aan de Lintveldseweg 1a in Eibergen. Deelname is gratis.

Wie zorgt voor iemand in de naaste omgeving, voor iemand die ziek is of een beperking heeft, verdient het om in het zonnetje gezet te worden. Voormekaar Berkelland nodigt mantelzorgers daarom van harte uit om te komen op dinsdag 10 november op de 'Dag van de Mantelzorg'. Op deze bijzondere dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. Deze dag begint om 12.30 en eindigt om 16.30 uur.

Wethouder Zorg Marijke van Haaren: "Zorg door dierbaren in je eigen omgeving is van onschatbare waarde. Daarom willen we allereerst de Berkellandse mantelzorger in beeld hebben. Vervolgens willen we de mantelzorger versterken, aan anderen en elkaar verbinden en hun werk verlichten. Je kunt dan denken aan het eerder aangekondigde mantelzorgcompliment. Maar ook diverse vormen van begeleiding door de Voormekaarteams, voorlichting, trainingen, lotgenotencontact, samenwerking met onder andere huisartsen en dus ook deze 'verwendag'."

er wordt begonnen met een lunchbuffet met aansluitend verschillende verwenactiviteiten. De verschillende verwenactiviteiten bestaan uit: een kookworkshop, bloemschikken, bowlen, lasergamen en sieraden maken. Tussendoor kan men gebruik maken van een drukpuntmassage en een manicure / pedicure.

Informatie

Informatie via: l.elschot@gemeenteberkelland.nl of bel naar 0545-250250

Wie voor die dag geen vervoer heeft of vervanging nodig heeft voor de zorg kan dit aangeven en de organisatie kijkt wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast dient men aan te geven welke twee verwenactiviteiten men zou willen volgen tijdens deze middag en of men gebruik wil maken van een drukpuntmassage en manicure/pedicure.