Hobbyist Riet Fisser uit Zelhem demonstreerde haar hobby achter het weefgetouw. Foto: Jan Hendriksen.
Hobbyist Riet Fisser uit Zelhem demonstreerde haar hobby achter het weefgetouw. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Veel verscheidenheid op Ruurlose hobbybeurs

Ruurlo - Hobbybeurzen. Ze zijn nog steeds in trek bij talloze hobbyisten. Zo ook zondag tijdens de beurs die Angeline en Johanna Ooyman bij Gastronomie De Luifel hadden georganiseerd. Dit niet in de wetenschap dat plaatsgenoot Diny Schepers zondag 18 oktober een hobbybeurs in zaal Mentink in 't Ruurlose Broek organiseerde.

Door Jan Hendriksen

De eerlijkheid gebied dan ook om te zeggen dat de belangstelling voor de beurs niet meer in verhouding staat in vergelijking met die van zes tot zeven jaar geleden. Toen kon het tweetal het dubbele aantal gasten begroeten.

Zondag passeerden een kleine vierhonderd bezoekers de kassa van de beurs. Om de entree hoefde men het niet te laten: die bedroeg twee euro.Het was misschien wel net te mooi najaarsweer. Talloze zochten namelijk de bossen rondom Ruurlo op voor een mooie herfstwandeling. Toch was het enthousiasme onder de hobbyisten groot. Riet Fisser uit Zelhem zat aan haar weefgetouw en demonstreerde hoe ze de mooie sjaals die ze te koop had maakt. De Ruurlose Wilma Arink was met haar schilderijen voor het eerst van de partij op een hobbybeurs. Arink hanteert de techniek van het drybrushen. Ze volgde lessen bij haar plaatsgenoot Hilda Haselberg om deze techniek onder de knie te krijgen. Drybrushen kan met waterverf, acrylverf, olieverf of krijt, echter over het algemeen gaat drybrushen het beste met arcrylverf. Het is hierbij de kunst de kwast bijna droog te maken op een doek of stuk karton en daarna heel licht over je model heen te halen. Een hardere kwast werkt hierbij beter als een te zachte kwast is de ervaring. De verf die dan nog op de kwast zit blijft dan primair aan de hogere delen van je model plakken waardoor het er allemaal wat doorleefder uitziet. Christi Schuurman uit Duiven bemande zondag een stand van Stichting Kinder Kankervrij (KiKa). De netto opbrengst van de verkochte spulletjes ging naar KiKa.