Bertine van Zijtveld en Herman van den Berg zien uit naar het 8erhoeks Food Festival. Foto: Ingrid Zieverink Fotografie
Bertine van Zijtveld en Herman van den Berg zien uit naar het 8erhoeks Food Festival. Foto: Ingrid Zieverink Fotografie Foto: Ingrid Zieverink Fotografie

Nieuw Achterhoeks evenement:

'8erhoeks Food Festival' bij De Heikamp

Ruurlo - Een bezoek aan de eerste editie van het '8erhoeks Food Festival' op zaterdag 7 november bij Pannenkoekenboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg zal van ontvangst tot afsluiting verrassend zijn. Een afwisseling van eigentijds hip en authentieke folklore, maar altijd ouderwets gezellig.

Street Dance opgezweept door DJ Mike wordt gevolgd door de Ruurlose folkloregroep de Achterhookse Folklore­dansers. Culinaire hoogstandjes worden gecreëerd van pure streekproducten door chef Rob Weijers van De Heikamp in samenwerking met Wiljo Kuenen van de Lekker Eten Winkel uit Ruurlo. Vergeten gerechten worden op originele wijze als kleine hapjes gepresenteerd. Men kan alles proeven. Ook kan men, als men raadt wat men eet, een volledig verzorgd uitje winnen. Men kan zien waar de producten vandaan komen en hoe ze geoogst en bereid worden. Zo is er een ambachtelijke slager, imker, wijnboer/maker, molenaar, palingroker en wordt het graan op de ouderwetse wijze gedorst en gemalen. "We willen in eerste instantie een verrassend festival, kleinschalig van opzet, maar wie weet hoe van het een het ander kan komen" aldus Bert van Zijtveld, eigenaar van De Heikamp. Al eens kastanjes gepoft met een originele 'poffer' en daarna met verse honing opgepeuzeld? Naast dit alles is er ook vertier voor jong en oud. Zo is er een reusachtige eik waarin je onder begeleiding van echte instructeurs kunt klimmen. Het '8erhoeks Food Festiva'l is gratis toegankelijk. De Heikamp in Ruurlo organiseert het festival samen met de Achterhookse Folkloredansers en de Lekker Eten Winkel Kuenen. Het festival begint zaterdag 7 november om 11.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten. De toegang is gratis.