Berkellandse klootschieters volop in actie in Steenderen en Reutum

Ruurlo – Het was een druk klootschietweekeinde voor diverse klootschieters (m/v) uit Berkelland. Klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo en KV Respelhoek uit Geesteren waren actief in de landelijk straatcompetitie in Steenderen. Diverse spelers in voorbereiding op het EK 2016 in Reutum en jeugdleden van de AKF waren actief in de gezamenlijke veldcompetitie.

Op het parcours van KV 't Trefpunt in Steenderen traden zondag 25 oktober zestien mannenteams geselecteerd uit de diverse afdelingen aan voor de tweede landelijke straatcompetitie. Onder goede weercondities mochten de mannen van 't Broek tegen de Meulenwieke uit Elim aantreden. Dit Drentse team liet een goede wedstrijd zien en won met vier schoten van de mannen uit Ruurlo. Nadat de overige teams ook binnen waren bleek de score van 55 schoten van 't Broek goed te zijn voor de tiende plaats. Winnaar werd net als vorige keer Beuningen met een score van 51 schoten. Het team van KB Respelhoek revancheerde zich enigszins voor de slechte start van vorige maal door met 54 schoten als negende te eindigen. De vrouwen van KV Respelhoek deden het met een vierde plaats duidelijk beter dan hun mannelijke collega's. De dagwinnaar bij de vrouwen werd net als vorige keer het kernploegteam van de NKB waarin Marleen Hoffmann van KV 't Broek deel van uit maakt. Dit team speelde een wisselvallige wedstrijd maar was toch duidelijk te sterk voor de overige damesteams.

Op zaterdag 24 oktober werd de tweede wedstrijddag Championstour wedstrijden onderdeel veld gehouden op het EK parkoers in Reutum. Namens KV 't Broek strijdt Suzan Zieverink bij de meisjes om een ticket voor het EK. Zij behaalde in de eerste ronde met een afstand van 825 meter een prima derde plaats. De tweede ronde ging met 737 meter duidelijk minder. In het tussenklassement staat Suzan vijfde. Marleen Hoffmann, ook lid van 't Broek, behaalde een met afstanden van 854 en 804 meter een vierde en een zesde plaats. Zij staat in het tussenklassement zevende bij de vrouwen. Bij de jongens is Patrick Zieverink van 't Broek vertegenwoordigd. Hij behaalde met afstanden van 931 en 914 meter een vierde en een vijfde plaats en Patrick staat op een voorlopige vijfde plaats. De volgende Championstour wedstrijden zijn op 8 november in Tilligte waar het onderdeel straat weer op het programma staat. Zondag 25 oktober werd de vierde speelronde van de gezamenlijke veldcompetitie gespeeld. De jeugdleden uit de Achterhoek ('t Broek en Zwolle) speelden een prima wedstrijd. Vooral in de derde ronde spande het erom maar helaas moesten ze met 3 – 0 de winst aan het hooggeplaatste Nooitgedacht uit Oldenzaal laten.