De Knollentrekkers verzorgen prachtige muziekavond. Foto: Kyra Broshuis
De Knollentrekkers verzorgen prachtige muziekavond. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Vrienden van Knollentrekkers
verzorgen prachtige muziekavond

Borculo- In het Muziekcentrum Borculo hebben de liefhebbers afgelopen zaterdag genoten van een prachtige avond vol Egerländermuziek. De Vriendenclub van De Knollentrekkers, de bekende blaaskapel uit Borculo, organiseerde deze avond.

Door Kyra Broshuis

Samenwerking met Loarns Plezeer
"Als sinds 2000 bestaat de Vriendenclub Knollentrekkers. Ons doel is de blaaskapel meer bekendheid te geven en zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van deze bijzondere muziek.", zo vertelt Esther Blekkink van De Knollentrekkers.

Het was de zestiende editie afgelopen zaterdag en ruim 120 toeschouwers kwamen af op het mooie programma. "We hebben deze avond georganiseerd met medewerking van Loarns Plezeer, de bekende blaaskapel uit Laren. We spelen veel muziek uit de Tsjechische gebieden Bohemen en Moravië. In combinatie met de zang van Joke en Herman brengen we weer een gevarieerd en aantrekkelijk programma."

Een avond vol verrassingen
Dat de avond succesvol was, blijkt wel uit het feit dat zich spontaan een nieuw lid aanmeldde. De 8-jarige zoon van de klarinettiste speelde op voorhand al wat nummers mee met zijn nieuwe blaaskapel.

Geluidsman Bennie Wopereis bood samen met zijn vrouw Agnes de kapel een nieuw decordoek aan. Dit ging gepaard met een heus vuurwerk en mysterieuze rook. Ook kreeg de kapel nieuwe baritons (tenorsaxhoorns) die aangeboden werden door de Vriendenclub.

Gezellige sfeer
De muziekliefhebbers in de zaal genoten van een prachtige avond met een bijzonder gevarieerd en aansprekend programma. Als afsluiting werden de twee bekende klassiekers Rosamunde en Bis Bald Auf Wiedersehen opgevoerd door De Knollentrekkers en Loarns Plezeer samen. Om de sfeer nog meer te verhogen stond een aantal trombonisten opgesteld op tafels in de zaal.
Al met al een mooie avond voor de vele liefhebbers van de Egerländermuziek. Voor degenen die het gemist hebben: Op 3 januari houden De Knollentrekkers het traditionele Nieuwjaarschoppen, ook in het Muziekcentrum Borculo.