Werk van Inge Zwolle. Foto Bas Weetink.
Werk van Inge Zwolle. Foto Bas Weetink. Foto: Bas Weetink

Stekeligheden NCG de Vlearmuze

NEEDE - Needs Carnavalsgenootschap de Vlearmuze is weer bezig met voorbereidingen voor de Opkomst. In aanloop naar de bekendmaking van de hoogheden lichten ze regelmatig een tipje van de sluier op over wie dit carnaval de scepter zwaait. Wie denkt te weten wie de nieuwe hoogheden zijn kan dat doorgeven in de Needse horecagelegenheden.

We leven 11 november, nog 3 dagen voor de grote avond. Maar ja, wie worden de hoofdrolspelers tijdens de opkomstavond van het NCG de Vlearmuze.

Hebben de eerste 2 stekeligheden je al op weg geholpen? Weet je de identiteit van ons nieuwe Hooghedenpaar al? Kijkend naar de schriftjes in de plaatselijke horecagelegenheden worden de tips nog niet echt op waarde geschat. Zoals elk jaar zullen wij ook de week voorafgaand aan de opkomst de laatste goede tips prijs geven.

In hun jeugd hebben beide Hoogheden een balhobby beoefend, de ene met de voeten en de ander met de handen.

Eén van beide Hoogheden heeft een passie voor paardenkrachten de andere houdt meer van een andere vorm van jockey.

Beide Hoogheden houden muzikaal gezien van hoogstandjes.

Hier moeten jullie het mee doen, anders kunnen we net zo goed gelijk de namen prijs gaan geven.

En dan is het nu maar afwachten tot zaterdagavond, maar voor het zover is nemen wij natuurlijk eerst afscheid van de huidige Hoogheden Prins Marco 1e en zijn Adjudant Marco. Zij zullen op ludieke wijze afgaan, waarna zij als ambteloos burger opgaan in de menigte. Marco en Marco, nogmaals bedankt voor jullie bijdrage aan een geslaagd carnavalsseizoen onder het motto: Alleene goaj sneller, moar sam'n kom ie wieter!

Toch nog een gokje wagen? Wees er snel bij want onze schriftjescommissie neemt vrijdagavond aanstaande alle schriftjes retour. Weet jij het al zeker? Kom dan zaterdagavond naar Café de Olde M?lle om je gelijk te halen!

NCG de Vlearmuze, afdeling ouderen


Stekeligheden jongerenafdeling de Vlearmuze

NEEDE - Duidelijk toch?! Als je goed bent in het tussen de regels doorlezen, moet je wel op twee namen kunnen komen. Wij maken daarom van deze derde stekeligheden ook geen lang verhaal meer, want we zijn van mening dat jullie je geld wel kunnen laten rollen met het invullen van de schriftjes.

Deze liggen weer in de welbekende horecagelegenheden.

Als laatste geven wij nog drie woorden prijs: playback, afremmen, sportief.

Graag zien we jullie allemaal bij onze nieuwe residentie de olde Mölle. Hier zal het V-team hun uiterste best doen om de nieuwe hoogheden veilig binnen te loodsen.

"I love it when á plan comes together! Be there you fool!"

Jongerenafdeling De Vlearmuze


Rijbewijskeuring voor
senioren in Het Hof

BORCULO - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 11 november en 9 december terecht in Ontmoetingscentrum Het Hof, Hoflaan 5. Schikt de datum niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio.

Voor senioren kost de keuring € 35 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 52,50. Voor informatie en een afspraak kan men bellen tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van RegelzorgRijbewijskeuringen: tel. 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

De keuring is verplicht voor automobilisten die 75 jaar of ouder zijn op het moment dat het rijbewijs moet worden verlengd en voor automobilisten met rijbewijs C/D/E. Soms is een bezoek aan een keuringsarts ook verplicht als de leeftijd van 75 jaar nog niet is bereikt. Op www.keuringscheck.nl kan men nagaan of men gekeurd moet worden. Zo kan worden voorkomen dat pas bij aanvraag van een nieuw rijbewijs blijkt dat een keuring nodig is. Ook worden op deze manier onnodige keuringen, met alle kosten van dien, voorkomen.

Op de website wordt ook aangegeven welk van de 3 keuringsformulieren – de zogenaamde Eigen Verklaring – men nodig heeft.
De Eigen Verklaring is verkrijgbaar bij de meesten gemeenten en met DigiD via mijn.cbr.nl (met DigiD).
Ook is het mogelijk Regelzorg te vragen een Eigen Verklaring toe te zenden.

Voor vragen over het invullen van de Eigen Verklaring kan men contact opnemen met de medisch adviseur van Regelzorg. Verwerking en beoordeling ervan door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), kan tot drie maanden in beslag nemen. Daarom wordt geadviseerd om ten minste vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring.


www.regelzorg.nl, www.keuringscheck.nl