V.l.n.r.: Wim Roekevisch, Johan Lievestro, Ap Schepers en Gerard Scheper. Foto: Jan Hendriksen.
V.l.n.r.: Wim Roekevisch, Johan Lievestro, Ap Schepers en Gerard Scheper. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Stichting Kermis Ruurlo schenkt 3000 euro aan
kledingfonds muziekvereniging Sophia's Lust

Ruurlo - Stichting Kermis Ruurlo heeft zaterdagavond tijdens het jaarlijkse najaarsconcert van Koninklijke Muziekvereniging Sophia's Lust in 't Kulturhus een cheque ter waarde van 3000 euro overhandigd aan de muziekvereniging. Het bedrag is bestemd voor het kledingfonds van de vereniging.

Door Jan Hendriksen

De doelstelling van Stichting Kermis Ruurlo is het organiseren en exploiteren van de kermissen (Meikermis en Septemberfeesten) in Ruurlo en het waarborgen van de kermissen alsmede van de school- en volksfeesten in Ruurlo. Stichting Kermis Ruurlo deed de schenking aan Sophia's Lust omdat de muziekvereniging het nadrukkelijk algemeen belang in Ruurlo dient. "Jullie zijn als muzikanten altijd van de partij als er een beroep op jullie wordt gedaan. En toen we dit jaar tijdens de Septemberfeesten hoorden dat er een begrotingstekort was binnen het kledingfonds voor aanschaf van uniformen hebben we besloten om dit financiƫle gat op te vullen", zo liet voorzitter Wim Roekevisch van Stichting Kermis Ruurlo tijdens de overhandiging weten. Stichting Kermis Ruurlo verpacht sinds vijftien jaar de kermisattracties zowel tijdens de Meikermis als de Septemberfeesten. "Door een flinke zelfwerkzaamheid besparen we onze uitgaven drastisch.

Zo kunnen we als stichting een beroep doen op diverse vrijwilligers die ons bijvoorbeeld helpen en assisteren tijdens de dagelijkse opruiming en schoonmaak van de kermislocatie tijdens beide kermissen", zo verklaarde voorzitter Wim Roekevisch die samen met secretaris Gerard Scheper de waardecheque overhandigde.

Verguld
De muzikanten waren zeer verguld met de spontane en verrassende gift. "Dit is een zeer welkome aanvulling op onze financiƫn voor het kledingfonds. Hartelijk dank daarvoor", aldus penningmeester Ap Schepers.