Zaterdagmorgen start de trimgroep in 't Galgenveld. Foto: Jan Hendriksen.
Zaterdagmorgen start de trimgroep in 't Galgenveld. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Trimgroep 'De Sweeters' op zoek naar sportieve

mannen om op zaterdagmorgen te trimmen

Borculo - Al ruim veertig jaar verzamelt een groep van ongeveer twintig mannen op zaterdagmorgen zich bij het natuurbad en openluchttheater 't Galgenveld aan de Lebbenbruggedijk om een wekelijkse trimparcours af te leggen. Het trimgebeuren is ooit ontstaan op initiatief van een groep mannen van Tennisvereniging De Wildbaan onder leiding van Piet van Schaik die vond dat de conditie wel wat mocht worden verbeterd. Dit heeft er toe geleid dat de trimgroep 'De Sweeters' in 1967 ontstond. De groep is echter op zoek naar nieuwe sportieve mannen die ook wekelijks op een ontspannende manier willen 'trimmen'.

Door Jan Hendriksen

Elke zaterdagmorgen om precies acht uur start een trimroute onder begeleiding van de huidige voorman Eef Oudenampsen (65) uit Geesteren rondom 't Galgenveld. Tijdens het hardloopparcours zorgt Oudenampsen voor de nodige afwisseling en verantwoorde oefeningen waarbij natuurlijk het nuttige met het aangename wordt verenigd. Grappen en grollen komen met de regelmaat van de klok voorbij. In totaal duurt de training zo'n uur. De training wordt langzaam opgebouwd met afwisselende lichaamsoefeningen en hardlooptrajecten. De samenstelling van de gemêleerde groep van voornamelijk Borculose mannen is in de loop van het veertigjarig bestaan herhaaldelijk gewijzigd. "Maar de teamgeest is vanaf het begin hetzelfde gebleven. Dat een groep als 'De Sweeters' al ruim veertig jaar bestaat is wel uniek omdat er nooit een reglement of statuut op schrift is gesteld. Altijd waren er mannen die het voortouw namen en zo bleef de continuïteit al die jaren gewaarborgd", zo verklaart Frans Bouman (66) uit Borculo die momenteel als eerste aanspreekpunt fungeert van de groep trimmers. "Maar de groep kan wel wat nieuwe instroom gebruiken. Er zijn in de afgelopen periode wat mannen uitgestroomd door allerlei omstandigheden zoals leeftijd en fysieke gesteldheid. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe aanwas", zo laat Frans Bouman weten als de groep zaterdagmorgen na afloop gezamenlijk door een van de leden op koffie met iets lekkers wordt getrakteerd omdat hij jarig was. "Onze wekelijks samenzijn is ook een sociaal gebeuren waar we alle dagelijkse actualiteit ook bespreken. En jaarlijks organiseren we een trimdag en een Nieuwjaarsreceptie", aldus Appie Goossen (64) die als sinds 1977 actief is bij 'De Sweeters' en zich nog kan herinneren dat er in het verleden na afloop van het trimmen ook gevoetbald en/of gezwommen werd in 't Galgenveld.
Bij belangstelling om actief mee te trimmen bij 'De Sweeters' kan men contact opnemen met Frans Bouman, tel. 0545 273323 of via het e-mailadres de.sweeters@kpnmail.nl of met Eef Oudenampsen, tel. 0544 481902.