Carmen Geurtsen bezig met de bloemopdracht. Foto: PR.
Carmen Geurtsen bezig met de bloemopdracht. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Carmen Geurtsen met zilver door naar finale NK Bloembinden Skills Heroes

Ruurlo - De eerste horde op de kwalificatiewedstrijd in Zwolle is genomen. Carmen Geurtsen (21) uit Ruurlo van het Groenhorst Velp heeft zilver binnengesleept en blijft in de race voor de titel Beste Vakkampioen Bloembinden van Nederland. De finale driedaagse tijdens de Skills Heroes wordt volgend jaar gehouden van 17 tot en met 19 maart in de RAI van Amsterdam. Carmen Geurtsen (21) combineert haar school met haar werk bij Bloemsierkunst Weenink in Groenlo.

De opdracht werd gegeven door een Italiaans bruidspaar en bestond uit het maken van een lichaamsversiering en een bruidsboeket voor de bruid en het decoreren van een champagnetafel en een kroonluchter. Er werden prachtige stukken gemaakt, de concurrentie was groot. De opdracht voor de kroonluchter werd tijdens de wedstrijd nog aangepast omdat het onderstel niet in orde bleek. Alle deelnemers moesten een creatieve manier vinden om het zonder onderstel te maken. Carmen Geurtsen was zelf erg tevreden over dit ontwerp en het was daarom voor haar een tegenvaller dat uiteindelijk de kroonluchter niet meegeteld werd. Haar docent en coach, Hein Otten, is supertrots: "Carmen heeft een heel knap, met schelpen bewerkt, bruidsboeket gemaakt. Het haarstuk was eenvoudig en lief maar ook subtiel. Het stuk voor de champagnetafel was net iets minder sterk, maar al met al heeft ze een prachtig staaltje vakkennis en creativiteit laten zien". De Skills Heroes zijn mbo vakwedstrijden variƫrend van koken en modeontwerp tot metselen en bloembinden. Carmen Geurtsen, specialist natuur en vormgeving, heeft in de klas de voorronde 'bloembinden' gewonnen. Ze heeft vorig jaar in de finale al wedstrijdervaring opgedaan.

Ook school Groenhorst is trots op de Velpse deelneemster. De druk op Carmen was namelijk groot juist omdat haar medestudente, Sharyn Jager, in 2015 Nederlands Kampioen werd en afgelopen zomer Nederland vertegenwoordigd heeft op de WorldSkills in Braziliƫ. De zes beste kandidaten staan van 17 tot en met 19 maart in de finale in de RAI Amsterdam.